DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettelt meglepte a Ferrari lassúsága

A Ferrari lett az Osztrák Nagydíj időmérőjének nagy vesztese: Sebastian Vettel már a Q2-es fázisban elvérzett. A négyszeres világbajnok nem volt elégedett az autóval, de emlékeztet rá, futamon jobbak szoktak lenni.

A szezont nyitó két ausztriai futamon a teszteken használt, tévútnak minősített autóverzióval szerepel a Ferrari – az átfogó fejlesztési csomagot a Magyar Nagydíjra ígérik –, és a csapat várakozásainak megfelelően szombaton valóban nem rúgtak labdába a Red Bull Ringen. Bár már a verseny előtt felkészítették a nyilvánosságot az alulszereplésre, így is sikerült negatív meglepetést okozni: Sebastian Vettel nem jutott tovább a Q3-ba, már a középső szakaszban kiesett 11.-ként.

„Nyilván ez meglepetés” – vallotta be a Motorsport.com-on idézett német. „Azt hittük, hogy kicsivel több a tartalékunk, de úgy tűnik, a többiek több üzemanyagot használtak, konzervatívabbak voltak az edzés során. Nem igazán voltam boldog, nem nagyon voltam elégedett az autóval, több volt a túlkormányzás a bejáratokon, mint szerettem volna. Meglátjuk, mi lesz.”



Vettel azért bízik abban, hogy a futamon jóval előkelőbb helyen szerepelnek a vörös autók: „Holnap más képet láthatunk. A pálya forrósodik, ami kicsit sokba került nekünk ma. A verseny viszont hosszú lesz, és olyan körülmények között mindig jobban vagyunk. Azt hiszem, sikerül ledolgoznunk a hátrányból és értékes pontokat szerzünk” – fogalmazta meg a német az időmérőkön gyakran hangoztatott bölcsességet: a futamot vasárnap tartják.

Vettel csapattársa, Charles Leclerc – a tavalyi pole-pozíciós Spielbergben – is csak az utolsó továbbjutó helyen került be a Q3-ba, ahol a hetedik rajtkockát szerezte meg. A Mercedes és a Red Bull mellett a Racing Point és a McLaren is legyőzte mindkét, a Renault pedig egy autóval legalább az egyik Ferrarit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: