DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meddig egyezkedik a pilótákkal a Mercedes?

Nem tudni, hogy a Mercedes mikor hoz döntést a 2021-es versenyzői összeállításával kapcsolatban. Toto Wolff csapatfőnök pénteken, a Red Bull Ringen csupán annyit árult el, hogy semmi nem sürgeti a csillagos különítményt.

Mint ismeretes, az idei évad végén Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a bajnokcsapattal, pletykákban és spekulációkban pedig nincs hiány. Egyes források tudni vélik, hogy a finn útja a Renault-hoz vezethet, a helyére pedig a Williamsnél pallérozódó, hozzá hasonlóan Wolff által menedzselt George Russell érkezhet, de hírbe hozták már a különítménnyel a Ferraritól távozni kényszerülő Sebastian Vettelt is.

wolff hamilton_1



Wolff a 2021-es pilótaösszeállítást forszírozó kérdésre kitérő választ adott az FIA pénteki, Spielbergben tartott online sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett a formula.hu is: „Mivel az utóbbi időben nem sokat láttuk egymást, ez picit akadályozta az egyeztetéseinket. Abban a helyzetben vagyunk, hogy megvan közöttünk a bizalom a versenyzőinkkel. Lehet azt mondani, hogy az F1-ben ez nem sokat jelent, a mi csapatunkban viszont igen. Úgy gondolom, hogy hamarosan megtesszük a következő lépést, de nem akarok határidőt mondani, mert nem akarok minden egyes versenyhétvégén erről beszélni egészen addig, amíg a szerződések nincsenek meg.”

A csillagosok vezére – akinek jövőjével kapcsolatban szintén számos teória látott napvilágot az elmúlt hónapokban – hozzátette: „Semmi nem sürget bennünket. Amikor eljön az ideje, megtesszük a bejelentésünket.”

Egyes sajtóértesülések szerint Hamilton esetében a pénzügyi dolgokon mehet igazi kötélhúzás a színfalak mögött, a brit ugyanis fizetésemelést és ezáltal legalább évi 40 millió fontnyi alapfizetést szeretne. Úgy hírlik, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak fényében a hatszoros világbajnok fizetési igényeit túlzónak tartják az anyavállalatnál, így akár el is húzódhat az egyezkedés.  

FRISSÍTÉS: Ez utóbbi értesülést Hamilton is csak a sajtóban olvasta, és nem volt tőle túlságosan boldog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: