DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Nehéz bármi pozitívumot találni

A tavaly berobbanó Charles Leclerc idén aligha ismétli meg korábbi sikereit a Ferrari jelenlegi formáját látva, de szerinte most van a legfőbb ideje annak, hogy leszegett fejjel menjenek előre.

Voltak olyanok, akik arra gondoltak, hogy a Ferrari a barcelonai tesztek óta csak altat és hitegeti a riválisokat és a közvéleményt azzal, hogy gyengének tüntetik fel magukat, azonban nem kellett a Q3-ig sem várni, hogy kiderüljön, Mattia Binotto végig igazat mondott.

Már a kvalifikáció második szakaszában nyilvánvalóvá vált, hogy nagy a baj a maranellóiaknál, miután Charles Leclerc éppen csak bejutott a legjobb tíz közé, azonban ezzel épp csapattársát, az év végén távozó Vettelt túrta ki a Q3-ból, aki így csak a 11. pozícióból indulhat a vasárnapi versenyen.



A monacói csalódottságának adott hangot, miközben figyelmeztetett, a Ferrari nem fogja feladni és most derül ki igazán, milyen fából is faragták őket.

„Jelenleg nehéz mit mondanom” – kezdte Leclerc az időmérős értékelését a Sky Sports-nak. „Szomorú, de jelenleg ez a valóság, itt tartunk… Viszont pozitívnak kell maradnunk, még akkor is, ha perpillanat nehéz bármi pozitívat megemlítenünk erről a kvalifikációról. Nehéz helyzet ez, de ebből is ki kell lábalnunk. Kemény munkával és akarattal ezeket a nehéz időket is magunk mögött hagyjuk hamarosan. Egységesnek kell maradnunk, csapatként dolgoznunk, hogy holnap a lehető legerősebb eredményt érhessük el, hogy mindenkit felvidíthassunk!”

Charles Leclerc végül a Q3-ban mentette a menthetőt és a hetedik rajtkockát szerezte meg, azonban ilyen gyenge kezdésre nagyon rég volt példa a Ferrari részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: