DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért titkolózik még mindig a Ferrari

Mattia Binotto adott egy magyarázatot arra, hogy miért nem akarnak részleteket közölni az FIA-val kötött, nagy botrányt kiváltó megállapodásukkal kapcsolatban.

Pénteken ismét kapott kérdést az FIA-val kötött titkos és nagy port kavaró megállapodásról Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke - mint ismert, a csapat nem tudta bizonyítani a tavalyi motorjáról, hogy szabályos, de az FIA büntetés helyett inkább megállapodott a maranellóiakkal, csak éppen ennek részletei azóta sem ismertek. A teljesen jogos felháborodást kiváltó közleményt Jean Todt FIA-elnök azóta többször is megpróbálta megvédeni, most Binottón volt a sor:

bini



"Először is: nem lehetett egyértelmű szabályszegés, mert akkor kizártak volna minket" - idézi szavait a Motorsport. "Azért nem akarunk részleteket elárulni az egészről, mert akkor el kellene magyaráznunk az intellektuális tulajdonunk, az erőforrásunk részleteit és szerintem a paddockban senki nem tenné közzé szívesen a titkait. Szerintem ez bizalmas ügy, intellektuális tulajdon, azt védjük."

Egyébként azt is elmondta, hogy a motorjaikat egyáltalán nem fejlesztették Melbourne óta, nem változtattak rajta, márpedig abban az időben az vált egyértelművé, hogy az nagyon nem a tavalyi motor - azt teljesen át kellett dolgozni, hiába állítja Binotto, hogy nem volt egyértelmű szabályszegés. A vörösök 2019-ben meglévő motorereje egy szempillantás alatt eltűnt, ezt az Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein is láthattuk, márpedig ha csak szimplán más irányba megy el a fejlesztés, akkor ez nem nagyon szokott megtörténni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: