DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Baj van a Mercedes motorjaival?

Egy holland riporter szerint az összes erőforrást cserélniük kell a hétvégére, még a partneristállókét is, mert valami hiba történt - ez tovább növelheti Max Verstappen és a Red Bull esélyeit.

A Ziggo Sport riportere, Jack Plooij szerint abszolút Max Verstappen a hétvégi Osztrák Nagydíj esélyese, ugyanis információi szerint a rivális Mercedesnél gondok vannak, a Ferrarival pedig már ő sem számol ellenfélként. Sokan gondolják azt, hogy a Red Bullnak hagyományosan kedvező és a Mercedesnek nem fekvő pályán jó esélye van a tökéletes rajtra a holland pilótának, de Plooij meg is tudott valamit...

"Idefelé tartva kaptam egy telefonhívást és megtudtam, hogy a Mercedesnél az összes motort ki kell szerelni a hétvégére. Valamit elrontottak az erőforrásokkal és most mindegyiket ki kell cserélni, azokat is, amelyeket a partneristállóknak adtak. Szóval egész jó esélye van Max Verstappennek arra, hogy nyerjen" - mondta a holland riporter az Op1-nek adott interjújában.

over



"Ha meg is oldják a gondot és megvannak a jó motorok, a sport akkor is nagyon egyszerű marad, ahogy Max is. Bármi is történik, ő csak egy dologért dolgozik, hogy minden szekcióban ő legyen a leggyorsabb, mert akkor végül nyerni fog" - tette hozzá.

Hogy ezek az információk mennyire megalapozottak és hogy ha tényleg így van, akkor ez ténylegesen mekkora gondot okoz a Mercedesnek, egyelőre nem tudni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: