DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Miért ne nyerhetne idén a Red Bull?”

Minden adott hozzá, hogy nagyot dobjon idén az energiaitalos F1-es istálló - van, aki szerint bizonyos szempontból már előnyben is vannak a többiekhez képest és a jó szezonrajt sok mindent eldönthet.

Kees van de Grint az RTL GP műsorában azt mondta, hogy szerinte idén bizony nagy esélye van a világbajnoki címre Max Verstappennek és a Red Bullnak - a több F1-es könyvet is író holland természetesen derűsen látja honfitársa idei szezonját. Mint mondta, már az Ausztrál Nagydíj előtt is jónak tűnt a helyzet - Barcelonában egy asztalnál ült a pilótával és a családjával a teszt előtt, Verstappen pedig úgy viselkedett, hogy mindent elért, amit akart és rendkívül magabiztosnak tűnt.

redi



"Látszott rajta az önbizalom. Azt követően pedig ők voltak az egyetlenek, akik fejlesztéseket hozhattak és tesztelhették is őket, a szakemberek már vizsgálják és elemzik is az adatokat. Miért ne nyerhetnének most? Én nagyon hiszek bennük. A Honda tanult a múltból és tudja, hogy már az elejétől jónak kell lennie. A Red Bull általában csak a szezon közben talál magára, de most ezt nem teheti meg ezzel a menetrenddel" - magyarázta.

Azt már maga a csapat is elmondta, hogy a sikerük kulcsa a jó szezonrajt lesz - ha már az első futamoktól kezdve képesek lesznek arra a tempóra, amelyre általában csak az idény második felében szoktak, akkor lehet esélyük. Ebben nagy segítség számukra, hogy egyik kedvenc helyszínükön, Ausztriában kezdődik a szezon, méghozzá dupla futammal, ráadásul ahogy arról mi is beszámoltunk, a Honda a többi motorgyártóhoz képest már most előnyben lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: