Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 15. szerda
F1

Hamilton: Mindennek nagyobb lesz a jelentősége idén

A hatszoros világbajnok brit úgy véli, a koronavírus-járvány miatti zsúfolt menetrend okán minden egyes apró részlet felértékelődik a 2020-as szezon során a Formula-1-ben.

Három és fél hónapos késéssel, de a hétvégén végre elrajtol a Formula-1 2020-as idénye, amely ugyan a tervezettnél kevesebb futamot fog tartalmazni, cserébe viszont jóval sűrűbb lesz a program: bár egyelőre csak az első nyolc futam időpontja és helyszíne ismert, ezeket a fordulókat alig két hónap alatt fogják lezavarni.

hamilton-mercedes-teszt-1Többen elmondták már, hogy emiatt még kevésbé engedhetik meg maguknak a hibákat a versenyzők és a csapatok egyaránt, most pedig mindezt Lewis Hamilton is megerősítette:

„Az egyik legkeményebb kihívást az jelenti, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk” – mondta el a Petronas videójában, amelyben arról is beszélt, hogy vissza kellene térnie Afrikába az F1-nek. „Általában 20-22 versenyünk van, de jóval hosszabb időtartamon belül, legtöbbször nagyobbak a szünetek. Van időnk szusszanni egyet, és aztán újra belevágni.”

„Ez az év kicsit más lesz, sokkal többször kell egy csoportban lévő versenyeken támadnunk. Ezért ezen futamok mindegyikén még fontosabb a teljesítmény, hogy egészségesek legyünk, és minden egyes kört összerakjunk. Minden egyes pillanat jobban fog számítani, nagyobb jelentőségük lesz. Oda kell figyelni arra, mennyit utazunk, hol töltjük az időnket, mennyit alszunk, mit eszünk, mennyi energiát tartalékolunk, és még sok más dologra. Kemény lesz a folyamat, hogy mentálisan megfelelő állapotba hozzunk magunkat és a csapatot a hétvége során.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?