DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Két különböző autóval tesztelt az Alpha Tauri

Szerdán a fanezai alakulat lett a legfrissebb F1-es csapat a sorban, amely valamiféle visszarázódási eseményt tartott egy a főhadiszállásához közeli pályán, Imolában. Gasly és Kvjat korlátlanul és korlátozottan is köröztek.

Az imolai versenypálya mindössze 15 kilométernyi autóútra található az Alpha Tauri gyárától, a tesztkorlátozások miatt mégis ritkán adódik lehetőség a csapat számára, hogy kihasználja ennek a logisztikailag kedvező helyzetnek az előnyeit. Most azonban, hogy a szerelők az új, távolságtartást is szem előtt tartó munkafolyamatokkal, a pilóták pedig a három és fél hónapja nem vezetett versenyautóval ismerkedjenek, a faenzai istálló egy privát tesztet szervezett a korábbi F1-es versenyhelyszínre, és ha már ott voltak, a legtöbbet próbálták kihozni a lehetőségeikből.

104866754_863691687486332_4621729220051805913_n



Az Alpha Tauri ugyanis két versenyautóval érkezett a pályára, az idei AT01-es modell mellett a 2018-as STR13-mal, amit még Toro Rosso név alatt versenyeztettek. Ez a húzás azért volt indokolt, mert az idei autóval nem lehet csak úgy korlátlanul körözgetni: minden csapat két filmforgatási napon viheti azt pályára a kollektív teszteken és a versenyhétvégéken kívül, és az autó által megtett táv akkor sem lépheti át a 100 kilométert. Ha csak ezt próbálták volna beosztani, elég gyorsan véget ért volna Pierre Gasly és Danyiil Kvjat munkája, emiatt vitték magukkal a két évvel ezelőtti modellt is, amivel viszont már szabadon körözhettek. Ez a tapasztalat ugyan az idei technika jobb megértéséhez nem járult hozzá, ám a versenyzők számára segített visszanyerni a száguldás már-már elfeledett érzését, hiszen az utóbbi években már a téli holtszezonban sem telt el ilyen sok idő, hogy újból autóba ülhessenek. A két pilóta mindkét autót kipróbálta a nap során, amit Gasly is hasznosnak ítélt.

„Nagyon jó volt ilyen hosszú várakozás után visszatérni a pályára. Már igazán hiányzott a vezetés nyújtotta élmény, így elképesztő volt újra beülni az STR13-ba és az AT01-be. Sima napunk volt, mindkét autóval megtettünk elegendő kört. Izgatottan és boldogan ébredtem reggel, és este ugyanilyen érzésekkel fogok lefeküdni” – prognosztizálta a szerdai teszt végén. „Továbbá az is különleges volt, hogy Imolában vezethettem F1-es autót, ami az egyik kedvenc pályám. Azt hiszem, immár készen állunk Ausztriára.”

Csapattársa, Kvjat szintén méltatta az imolai pályát, amely eközben arra törekszik, hogy 13 év távollét után idén soron kívül visszatérjen az F1-es naptárban.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: