DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Csak Verstappen lesz Hamilton ellenfele”

Mark Webber szerint a Ferrarinak semmi esélye nem lesz idén a világbajnoki címre, így ha bárki is megveri Lewis Hamiltont, akkor az csak Max Verstappen lehet, senki más.

A korábbi Formula-1-es pilóta, Mark Webber szerint kétesélyes lesz az idei, rövidített bajnokság: Lewis Hamilton és Max Verstappen között fog eldőlni a világbajnoki cím. A hatszoros győztes továbbra is esélyesebbnek számít nála, de a Red Bull holland fiatalja megszorongathatja az aktuális uralkodót - más viszont nem, a Ferrarit ő nem látja reális veszélynek Hamiltonra.

vbs



"Szerintem ez tényleg közte és Lewis között fog eldőlni" - mondta Webber Verstappenről a holland Ziggo Sportnak adott interjújában. "Őszintén szólva én senki mást nem látok, aki ebbe bele tudna szólni. A Ferrari ebben az évben nem lesz ott és nincs senki más, aki megszorongathatná Lewist, úgyhogy muszáj, hogy Max legyen az" - magyarázta az ausztrál.

"Én hiszek Milton Keynesben, az aerodinamikájukban és abban, ahogy csapatként működnek. A kérdés csak az, hogy a Honda motorjai képesek lesznek-e felvenni a kesztyűt a Mercedesszel egy teljes szezonon keresztül. A Mercedesnél valószínűleg még mindig egy kicsit több az erő, így pedig nagyobb leszorítóerőt lehet használni és ez megkönnyítheti az életet" - mutatott rá arra, hogy a motorerőt hol tudják még kamatoztatni Hamiltonék.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: