DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Webber: Hogy hagyhatta ki a Ferrari Ricciardót kétszer is?

Nem is érti az ausztrál ex-F1-es, Mark Webber, miért nem csapott le a maranellói istálló honfitársára. Ennek ellenére úgy véli, Daniel Ricciardo megtalálja számításait a McLarennél.

Daniel Ricciardót éveken át szóba hozták a Ferrari ülésével: nagy esélynek tűnt, hogy Maranellóba igazol 2019-re, mielőtt a Renault-hoz szerződött, majd 2021-re, de végül a McLarennel állapodott meg. A kilencszeres futamgyőztes Mark Webber csak a fejét csóválja, hogyan lehetséges, hogy a Ferrari nem csapott le a kétségtelenül gyors ausztrálra:

„Kétszer is ott volt a lehetőség Maranello számára. Bármi volt az oka, nem éltek vele, holott mind úgy gondoljuk, egyértelműen be kellett volna zsákolni. Miért nem tudott megállapodni Maranellóval? Motiváltak voltak egyáltalán? Tudom, hogy közel áll Charles-hoz (Leclerc). Vajon túlságosan közel áll? Elképzelésem sincs. A végeredmény az, hogy kétszer sem sikerült megállapodniuk a kapcsolatról. Így lépnie kell, mert a Renault-házasság nyilvánvalóan küzdelmes volt számára” – mondta az F1 Nation podcastadásban Webber.



Az ausztrál a kihagyott ferraris esély ellenére úgy gondolja, hétszeres futamgyőztes honfitársa jó lóra tett a McLarennel: „Úgy gondolom, a Mercedes-motoros független csapatok, főleg a McLaren jól fognak szerepelni az új szabályrendszerben. Nem tudom elképzelni, hogy a McLaren lefelé indul meg, ha sikerül átverekednie magát a mostani nehéz időszakon. A köridő közelebb fog kerülni a pole-pozícióhoz” – mondta Webber, aki szerint a McLaren a 2022-es szabályokból profitálni fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: