DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mi kell Bottasnak Hamilton legyőzéséhez?

A finn F1-es pilóta nagyon fogadkozik az idei szezon előtt, meglátjuk, hogy mire lesz képes - nagyon fontos lenne neki rögtön győzelemmel nyitni Ausztriában, főleg hogy rögtön dupláznak is azon a pályán.

Saját bevallása szerint élete formájában várja a hamarosan kezdődő 2020-as Formula-1-es szezont Valtteri Bottas, a célja pedig az, hogy végre legyőzze Lewis Hamiltont és világbajnok legyen. Ehhez persze Hamiltonnak is lesz egy-két szava, de az biztos, hogy Bottasnak fejlődnie kell a korábbi szintjéhez képest - ezen felül pedig még egy dolog kulcsfontosságú lesz számára.

mercs_2



"Szerintem ő is bevallja, hogy ez a kiegyensúlyozottság lesz. Tavaly is láttuk például nagyon pozitívan teljesíteni a szezon elején, csak aztán elfogyott a lendülete, amikor Lewis továbbra is fenntartotta a nyomást. A kiegyensúlyozottságot tekintve szintet kell lépnie, hogy nyomást gyakoroljon Lewisra, márpedig ez egyelőre még nem történt meg" - mondta erről Johnny Herbert, a Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi pilóta.

"Nagyon pozitív dolgokat mond, múlt héten is ez volt a helyzet, mert nagyon keményen dolgozott fizikálisan és szerintem a mentális erő is jön ezzel együtt, ezzel egy időben. Ha ő szerzi meg az első győzelmet, akkor meglesz a kellő önbizalma és onnantól Lewison lesz valamennyi nyomás. Aztán ugye a következő hétvégén visszatérnek ugyanarra a pályára még egyszer" - tette hozzá Herbert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: