DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Todt: A tehetség önmagában nem elég az F1-ben

Az FIA elnöke szerint mind Fernando Alonso, mind Sebastian Vettel esete is azt mutatja, hogy minden elemnek működnie kell ahhoz, hogy valaki feljuthasson a száguldó cirkusz csúcsára.

Hosszú ideje téma a Formula-1-ben, hogy a versenyző vagy az autó szerepe nagyobb a sikerben: sokan kritizálják is amiatt a királykategóriát, hogy hiába tehetséges egy pilóta, ha nem ülhet élcsapat autójába, nem érhet el komoly sikereket. Jean Todt, az FIA elnöke szerint ezeknek a tényezőknek mind együttesen kell összeállnia ahhoz, hogy valaki világbajnok lehessen az F1-ben – minderről a Corriere dello Sportnak beszélt:

vettel-alonso-f1-dppi



„A motorsport az ember, a gép és a csapat kombinációjáról szól. Az egyetlen képlet, ami működik, ami mindezt egységbe foglalja a győzelem érdekében. Az egyik elem nélkül nem működik a többi sem, ezt láthattuk már. A megfelelő autó nélkül sem Alonso, sem Vettel nem tudott nyerni. Sebastian akkor győzött, amikor versenyképes autó volt alatta. De ugyanez igaz Schumacherre: 1996-ban érkezett meg a Ferrarihoz, de 2000-ig várnia kellett a címre. Meglehet a tehetséged, de ha nincs meg hozzá az eszköz, a csapat és a megbízhatóság, nem tudod megcsinálni. Ezt mind össze kell rakni.”

Todt a Ferrari korábbi csapatfőnökeként Vettel távozásáról is kérdezték: a némettel kapcsolatban bízik benne, hogy 2021-re is talál ülést magának. Ami pedig Charles Leclerc és Carlos Sainz párosát illeti: Todt szerint az első négy-öt futam fogja majd eldönteni jövőre, hogy ki lesz az első és ki a második számú pilóta a Scuderiánál.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: