DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Én is szimulátoroznék éjjel-nappal

Előnyben lesz Leclerc, Verstappen és rendszeresen online versenyző társaik a korábbi világbajnok Nico Rosberg szerint. Ő a három hónapos téli szünet után is berozsdásodottnak érezte magát, most pedig öt hónap fog eltelni.

A koronavírus-világjárvány miatti kényszerű leállás során számos pilóta az e-sportban élte ki versenyző hajlamait: közéjük tartozik a szimulátorversenyeken korábban is rendszeresen induló Max Verstappen és Lando Norris, vagy éppen a műfajba újonnan belekóstoló, de rögtön ráérző Charles Leclerc. A mezőnyből Alexander Albon vagy George Russell is rendszeresen indult a virtuális nagydíjakon – ami a 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint előnyt jelent számukra élesben azokkal szemben, akik nem gyakoroltak számítógép előtt az elmúlt hónapokban.

„Ha még versenyeznék, minden nap a szimulátor elé ülnék, órák hosszat foglalkoznék vele. Meggyőződésem szerint egy kicsit ez is segít, hogy edzésben maradjanak a képességek. Képzeljük el Roger Federert, ha nem menne teniszpályára gyakorolni öt hónapig. Az első napján sehol nem lenne. Ugyanez a helyzet az F1-es versenyzőknél is” – idézi az F1i.com Rosberget.



„Szerintem a szimulátorban ugyanígy van egy kis esély arra, hogy edzésben maradjanak a képességek, ezért használnám ki én is a lehetőséget. Érdekes lesz látni: egyes versenyzők több időt fektetnek bele, ami előnyt jelenthet, ha újra versenyezni kell. Én erre fogadnék, hogy ők lesznek előnyben.”

Rosberg visszaemlékezett rá, hogy aktív versenyzőként egy-egy téli szünet után milyen döcögősen tudott csak visszarázódni az első teszten. Ezúttal pedig az Osztrák Nagydíj előtt csak néhány csapat gurul pályára privát körülmények között, mint a napokban Silverstone-ban köröző Mercedes és a Ferrari.

„Élénken emlékszem az első alkalomra a téli szünet után. Az három hónap hosszú volt, a mostani pedig öt hónap, tehát rövidebb volt. Az első etap után lehet érezni, mennyivel kevesebb a kapacitásunk. Szellemileg kimerít, hogy gyorsan vezessünk, arra már nincs kapacitásunk, hogy memorizáljunk dolgokat és a beállításokon dolgozzunk. Ilyenkor berozsdásodottnak érezzük magunkat. Ezek a srácok is ezt fogják átélni. Biztos vagyok benne, hogy minden apróság számítani fog, például Lando Norris gokartozása. Akik mindent megpróbálnak kihozni a felkészülésből, valódi előnyben lesznek” – magyarázta Rosberg.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: