DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Beajánlotta Sainzt a Ferrarinak, de Giovinazzit választotta volna

Többször is javasolta Carlos Sainz személyét a Ferrarinak az egykori csapatfőnök Giancarlo Minardi: ennek ellenére ő élt volna azzal a lehetőséggel, hogy olasz versenyzőt ültet a vörös autóba.

A 2021-re végül leigazolt Carlos Sainz és Daniel Ricciardo mellett Antonio Giovinazzit is emlegették lehetőségként a Ferrari számára Sebastian Vettel utódjaként. Mattia Binotto csapatfőnök meg is okolta, miért nem rá esett a választás: az egy szezon tapasztalattal rendelkező olasz még nem áll készen a nagy felelősséggel járó Ferrari-ülésre. Az egykori csapattulajdonos, Giancarlo Minardi nem ért egyet vele, szerinte Giovinazzi megfelelő választás lett volna, részben nemzetisége miatt.

„Én megadtam volna az esélyt Giovinazzinak. Ezekben a történelmi időkben az olaszság érzését is védte volna” – érvelt a Radioboxnak Minardi, az egykori kiscsapat alapítója. Preferenciája Giovinazzi iránt azonban nem jelenti azt, hogy Sainzt nem érzi alkalmasnak a feladatnak. Sőt, a múltban többször javasolta a spanyol pilótát a Scuderiának.



„El kell mondanom azt is, hogy mindig hittem Carlos Sainzban. Hét-nyolc-kilenc évvel ezelőtt, még mielőtt a Formula-1-be érkezett és a World Series by Renault-ban versenyzett, a Ferrari versenyzői akadémiájának ajánlottam be, mert nagyon kedveltem. Aztán opcióként javasoltam a Ferrarinak, amikor Kimi Raikkönen távozott, mert gyors versenyző, aki be tudja hozni az autót, így sok pontot szerez, és sajátos egyénisége van.”

Sainz egy egykori – olasz nemzetiségű – pilótára, az 1985-ös szezon ezüstérmesére emlékezteti a veteránt: „A 80-as években bemutattam a Ferrarinak egy hozzá hasonló versenyzőt, akit Michele Alboretónak hívtak. Azt mondtam nekik, ilyen jellemmel és ilyen kiállással minden igénynek megfelel, hogy az Ágaskodó Paripa versenyzője legyen, ami nem könnyű feladat. Habár nem fogok elmélyedni a részletekben, miért így választottak Giovinazzi és Sainz közül, a döntést végső soron elfogadom” – adta áldását a Sainz–Ferrari házasságra Minardi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: