DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Nem csak színleljük a Vettel iránti érdeklődést

A Mercedes csapatvezetője tényleg nem zárja ki, hogy a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok náluk kössön ki – igaz, egyelőre a saját párosukra és George Russellre koncentrálnak.

Amióta Sebastian Vettel és a Ferrari bejelentette, hogy az idei szezon után elválnak az útjaik, folyamatosan előkerül annak lehetősége, hogy a német a Mercedeshez igazol, ahol akár Lewis Hamiltonnal alkothatna izgalmas párost. A világbajnoki címvédő gárda egyelőre sem a brittel, sem Valtteri Bottasszal nem hosszabbított, de még akkor is ott lenne opcióként számukra az általuk protezsált Williams-pilóta, George Russell előléptetése. Toto Wolff Mercedes-csapatvezető szerint is egyelőre rájuk koncentrálnak, de nem zárja ki Vettel leigazolásának lehetőségét sem – minderről ugyanazon a videós sajtókonferencián beszélt, ahol a fordított rajtrácsos futamok ellenzésének okait is elmagyarázta:

vettel-mercedes-dppi



„Igencsak meglepődtük a korai mozgolódásokon, hiszen így olyan versenyzővel kell nekivágniuk a szezonnak, akiről tudják, hogy távozik” – idézi a Motorsport.com Wolff álláspontját a Ferrari és a McLaren korai bejelentései kapcsán. „Nagyon nehéz úgy fejleszteni az autót, hogy a folyamatnak nem lehet részese a pilóta, pedig minden versenyzőnek csapatjátékosnak kell lennie, de ez másodlagos szempont lesz szerintem számukra.”

„Ami minket illet: szeretnénk kivárni ezzel. Az elsőbbséget a jelenlegi pilótáink, Lewis és Valtteri élvezik, aztán ott van nyilván George és a Williams helyzete, amelyet érdeklődve figyelünk. Ezen túl viszont egyetlen pilótát sem zárunk ki. Ezért mondom azt, hogy Sebastiant sem hagyjuk ki a számításból négyszeres világbajnokként, hiszen ki tudja, mi történik a következő hónapokban? Ha azt mondom januárban, hogy egyáltalán nem lesz verseny az év első felében, senki sem hitte volna el. Éppen ezért egyelőre nyitva hagyjuk a lehetőségeinket.”

Amikor arról faggatták Wolffot, hogy nem csak színlelik-e az érdeklődést Vettel iránt, a csapatfőnök ezt tagadta: „Először is: ez nem csak színlelés. Szerintem tartozunk is annyival egy négyszeres világbajnoknak, hogy nem mondunk kapásból nemet rá. Át kell gondolnunk. Másrészt viszont fantasztikus a felállásunk, elégedett vagyok mindkét pilótánkkal, ahogy George-dzsal is. De sosem lehet tudni. Lehet, hogy egyikük úgy dönt, nem akar többet versenyezni, így hirtelen megürül egy ülésünk. És pontosan ezért nem akarom azt mondani júniusban, hogy esélytelen, hogy Sebastian nálunk versenyezzen. Először is, nem lennék ilyen nyers vele versenyzőként, másrészt olyan dolgok történhetnek, amire senki sem számít. Emlékezzünk csak Nico Rosberg esetére. Ezért hagyjuk nyitva az opciókat, de elsődlegesen a jelenlegi versenyzőinkkel való egyeztetésekre koncentrálunk.”

Wolff egyébként arról is beszélt, hogy saját bevallása szerint egyelőre nem tárgyaltak Hamiltonnal a 2020 végén lejáró szerződése meghosszabbításáról: „Nem láttuk egymást a karanténban, de folyamatosan kapcsolatban voltunk. De nem dolgoztunk még semmiféle megállapodáson. Nagy a bizalom közöttünk: hosszú ideje vagyunk már együtt, és ez alatt egyszer sem kellett elővennünk a szerződéseket és elolvasnunk, hogy mi áll benne, mert minden olyan természetesen jön. Éppen ezért amikor újra elkezdjük a versenyzést, újra több időt fogunk együtt tölteni, előássuk a szerződést, megnézzük a számokat és a jogokat, és remélhetőleg elég hamar előállhatunk valamivel.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: