DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton miatt mondott nemet a Mercedes

A fordított rajtrácsos sprintfutamok ötletét alapvetően egyetlen csapat ellenzi a Formula-1-es mezőnyben, ez pedig a Mercedes - Christian Horner szerint az ok teljesen egyértelmű.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, hogy a Mercedes azért blokkolja a fordított rajtrácsos futamok ötletét, mert így csökkentené Lewis Hamilton esélyét az újabb világbajnoki címre. A brit pilóta egyértelműen az idény legnagyobb esélyese (ismét), így a csapatának természetesen egyáltalán nem áll érdekében semmiféle olyan változtatás, amely kiszámíthatatlanságot szül - márpedig ha ők nemet mondanak, akkor nem jönnek ilyen változtatások.

hey



"Úgy tűnt, hogy a javaslat támogatást kap, de az egyetlen ember, aki nem volt különösebben támogató, az Toto Wolff. Ő úgy volt vele, hogy ez megzavarná Lewis Hamilton hetedik vb-címért indított hadjáratát és túl sok változóval kellene számolni. Én viszont úgy gondolom, hogy ez most a tökéletes idő arra, hogy kipróbáljunk ilyen újításokat" - idézi Horner szavait ezzel kapcsolatban a Speedcafe.

A Sky Sports forrásai szerint a Mercedes azzal indokolta a döntést, hogy szerinte az F1-nek semmi szüksége ilyen trükkökre ahhoz, hogy látványos és vonzó legyen, mert a sport önmagában is elég izgalmat okoz. Horner annyit tett hozzá, hogy ha már dupla futamokat rendezhetnek idén, mert speciális helyzetben vannak, akkor érdemes lenne tesztelni bizonyos megoldásokat, hiszen azonos időjárási körülmények között minden bizonnyal hasonló eredmények születnek majd egy helyszín mindkét futamán, ha nem változtatnak semmin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: