DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Tanács Sainznak a Ferrarihoz: Legyen vastag bőröd

A korábbi Ferrari-mérnök, Rob Smedley egy interjúban arról beszélt, szépségei és árnyoldalai is vannak a Ferrarinak. Második legjobbnak lenni sosem elég, a nyomás állandó, figyelmeztette Carlos Sainzt.

Felipe Massa egykori versenymérnöke, Rob Smedley jól ismeri a Ferrarit és az olasz istálló sajátos légkörét, hiszen az angol 2003 és 2013 között Maranellóban dolgozott. Smedley a következő tanácsot adta Carlos Sainznak, aki 2021-ben csatlakozik a Scuderiához:

„Növessz vastag bőrt, tényleg vastagot, mert szükséged rá” – mondta az F1 Nation podcastben. „Nekünk, akik hosszú időt töltöttünk ott, a Ferrari részünkké válik. Vannak csodálatos, lenyűgöző oldalai a Ferrarinak, és néhány egészen borzasztó is. Főleg, aki magasabb pozícióba kerül, megtapasztalja az érem mindkét oldalát.”



„Én megtanultam a Formula-1-ben töltött időm során, hogy a Ferrarinál nincs olyan, hogy második legjobb. Ott második legjobbnak lenni sosem elég. Egyébként ilyen kultúrát építettek fel már a Mercedesnél is. A Ferrarinál viszont egyértelműen plusz súly nehezedik rád a média és rajongók részéről. A Ferrari egy nemzeti intézmény, egy vallás, emiatt a nyomás sohasem szűnik meg. Akkor is, ha kimész az irodából, és egy étterembe vagy kávézóba ülsz, még ha nem is vagy Maranello közelében, az emberek meg fognak ismerni, és elmondják, mit gondolnak a Ferrariól és rólad” – figyelmeztette Sainzt, hogy az eddigi csapatainál sokkal nagyobb figyelem fog rá nehezedni.

Smedley persze a ferraris lét előnyeit sem felejtette el kidomborítani: „Hihetetlen munkahely, a szenvedély része vagy, főleg, ha a versenycsapatban dolgozol. A Ferrariban az a szép, hogy mindig a Ferrariról szól, sosem az egyénekről. Fáradhatalanul és irgalmatlanul üldözik a győzelmet. Nem ismerem túlságosan Carlost, de olyan fickónak tűnik, aki jól boldogul majd abban a környezetben. Szeretni fogja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: