DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„2019 volt Vettel legjobb éve az F1-ben”

Szokatlan vélemény hangzott el a négyszeres világbajnokkal kapcsolatban: a kritikák ellenére van, aki úgy nézi Vettel 2019-es évét, hogy ez volt élete legnagyobb kihívása és helytállt ebben a helyzetben.

Ugyan sokak szerint 2019 volt Sebastian Vettel mélypontja a Formula-1-ben, hiszen a német pilóta rengeteget hibázott, a megítélése jelentősen leromlott és végül mindez a Ferrarival való szakításában csúcsosodott ki, de van, aki úgy látja, hogy a négyszeres világbajnok most mutatta meg igazán, hogy milyen jó versenyző. Rob Smedley szerint a nehézségek ellenére, sőt, éppen azok miatt kell dicsérni Vettelt.

ger



"Tudom, hogy emiatt kapni fogok, de szerintem az eddigi legjobb Formula-1-es éve a 2019-es volt. Én úgy gondolom, hogy most szembesült pályafutása legnagyobb kihívásával és mindenki leírta őt, mert ezt könnyű volt megtenni, hiszen Charles (Leclerc) egyre jobb lett. Szerintem viszont az év végén láttuk az igazi Sebastiant, amely egy kicsit elveszett volt már. Ahogy leszegte a fejét a kezdeti gondok után, az egy igazi bajnok ismérve" - mondta a szakember az F1 Nation podcastben.

"Óriási nyomás volt rajta, ez nem kétséges, talán sosem volt még rajta ekkora a karrierje során. Szerintem a fordulópont Oroszország volt, ahol előrekerült a tervek szerint, majd úgy döntött, hogy nem adja vissza a pozíciót - szerintem itt jött ki, hogy ő az F1 egyik nagysága, mert könyörtelen, ha a győzelemről van szó" - tette hozzá Smedley, aki szerint Vettel korábban Kimi Raikkönen és Mark Webber ellen is dominálni tudott és bár most volt egy nehezebb időszaka, de így is óriási veszteség lenne, ha visszavonulna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: