DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen szerint nagy az esély Bottas vb-címére

Sötét lóra fogad a kétszeres világbajnok 2020-ban: úgy látja, honfitársa, Valtteri Bottas jobb, mint valaha. „Kiemelkedően magas elvárásaim vannak irányába, hogy világbajnok lesz ebben az évben.”

Valtteri Bottas gyakran mellőzött tagja a Formula-1-es élmezőnynek: a közvéleményben általában alábecsülik és nem tartják komoly tényezőnek, ha a következő szezonok lehetséges főszereplőiről esik szó. Honfitársa – és menedzsmentjének tagja – Mika Hakkinen egészen eltérő véleményt oszt: szerinte Bottas, aki 2019-ben a tabella második helyezettjeként, négy futamgyőzelemmel legjobb szezonját zárta, a világbajnoki címre is pályázhat idén.



„Valtteri remek pozícióban van a Mercedesnél, egy kiváló, óriási versenyző. Biztos vagyok abban, hogy jobb, mint valaha. Kiemelkedően magas elvárásaim vannak irányába, hogy világbajnok lesz ebben az évben. Ezen dolgozik keményen már sok-sok éve. Minden kvalitással, minden eszközzel rendelkezik, hogy sikerüljön neki” – mondta a Formula-1 hivatalos podcastjében Hakkinen.

Mivel a kétszeres világbajnok ilyen magasra polcra helyezi Bottast, valószínűtlennek tartja azt is, hogy a Ferraritól szezon végén távozó Sebastian Vettel kiszorítaná a finn versenyzőt a Mercedestől. „Nagyon nehéz dolga lesz”, ha győztes autót akar találni 2021-re, fogalmazott Hakkinen.

„Pedig az életkora nem lenne probléma, még mindig fiatal. A Ferrariban nagyot csalódott, eltűnt belőle a csapatmunka élvezete. Már nem érezte jól magát ott, ahol állandóan kritizálták” – beszélt a 32 éves német távozásáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: