DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Williams: Nem kétségbeesésből csináljuk ezt

A pénteki hírek után Claire Williams helyettes csapatfőnök leszögezte: a befektetők vagy új tulajdonosok keresésével a céljuk a csapat hosszú távú jövőjének és sikerességének biztosítása.

Pénteken jelentette be a Williams, hogy befektetők keresésével igyekeznek új stratégiai irányt keresni a tavaly anyagi szempontból (is) roppant gyenge évet záró csapatnak: a lehetőségek között szerepel új partnerek felkutatása, de akár a teljes vállalat eladása is. Claire Williams, a legendás istálló helyettes csapatfőnöke a Motorsport.com szakoldalnak beszélt arról, hogy mikorra szeretnék befejezni az elkezdett folyamatot: 

williams-barcelona-teszt



„Nem határoztunk meg időkeretet ennek a folyamatnak, de szeretnénk befejezni a következő három-négy hónapban. Szeretjük gyorsan csinálni a dolgokat a Formula-1-ben, nem igaz? És úgy érezzük, ez elérhető ilyen időtartamon belül.”

A csapatalapító Frank Williams korábban mindig ragaszkodott hozzá, hogy a család irányítása alatt maradjon az istálló, Claire Williams szerint azonban ez ennél sokkal többről – bár azt ő is elmondta, hogy bármi is lesz az ügy kimenetele, szeretnék, ha a Williams név nem tűnne el az F1-ből.

„Ez nem a Williams családról vagy a Williams eladásra kínálásáról szól. Hanem arról, hogy biztosítsuk a csapat jövőjét. Frank mindig is gondoskodott róla, hogy a csapat, az üzlet és az embereink legyenek az elsők. Ezzel egyidejűleg Frank mindig a lehető legversenyképesebb akart lenni. És az egyik fő oka ennek a mostaninak, hogy új befektetőket csábítsunk a csapathoz, hogy ki tudjuk használni az érkező új szabályokat és a lehető legjobb helyzetbe kerüljön a csapat ahhoz, hogy sikeres legyen. Végső soron mindannyiunk számára ez számít.”

Claire Williams kihangsúlyozta: szó sincs arról, hogy „kétségbeesésből” tennék azt, amit tesznek, pusztán a csapat jövőjének biztosítása lebeg a szemük előtt. A csapatfőnök-helyettes szerint ráadásul a költséglimit 2021-es bevezetésével ez a legjobb időpont új partnerek keresésére. Arra a kérdésre pedig, hogy ha sikertelenül zárul a mostani próbálkozás, akkor veszélybe kerül-e a cég jövője, így felelt: „Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a szükséges befektetést.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: