DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A kihagyás ellenére sem szigorítanak a felügyelők

Noha az F1-es pilóták február óta nem ültek versenyautóban, Michael Masi nem lát okot rá, hogy a júliusi kezdés alkalmával feladják a „hagyjuk őket versenyezni!” elvet a bíráskodás során.

Több hónapos kényszerszünetre kényszerültek a Formula-1-es pilóták a koronavírus-járvány miatt: a február végi barcelonai teszt és a most már az osztrák kormány részéről is zöld jelzést kapó spielbergi dupla nyitány között bő négy hónap fog eltelni úgy, hogy a versenyzők nem ültek be versenyautóikba. Néhányak szerint ez azt is fogja eredményezni, hogy az első futamokon a megszokottnál rozsdásabb lesz a mezőny, így több hiba előfordulhat.

f1-start-2019-japan-dppi



Az FIA versenyigazgatója, a Charlie Whiting tavalyi tragikus halála után kinevezett Michael Masi viszont úgy látja, nincs okuk rá, hogy a megszokottnál szigorúbb felfogásban bíráskodjanak. Minderről a Sky Sports videós podcastjában beszélt:

„Nem hiszem, hogy bármelyikük is valaha ilyen sokáig nem ülhetett volna gokartba vagy autóba. Ennek ellenére Ausztriában folytatni fogjuk, ahol tavaly abbahagytuk a ’hagyjuk őket versenyezni’ elv mentén. Nem látom okát bármiféle drasztikus változtatásnak. Végső soron ők húszan a világ legjobb autóversenyzői. Nem ok nélkül szerepelnek a Formula-1-ben. Bár lehet, hogy az utóbbi időben nem ültek autóban, nem hiszem, hogy ennek nagy hatása lenne a képességeikre. Mint mindenki más, én is izgatottan várom az ausztriai első szabadedzést, hogy végre újraindulhasson az autósport.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: