DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen felidézte legkínosabb F1-es pillanatát

A holland úgy állt ki a bokszba kerékcserére a 2016-os USA Nagydíjon, hogy a mérnöke egyáltalán nem kérte erre – ehhez képest így is gyors volt a kiállása, viszont utána hamar megadta magát az autója.

A 2016-os USA Nagydíjon történt az eset, amikor Max Verstappen dobogóközeli helyen haladva kiállt kerékcserére, ám a Red Bull szerelői egyáltalán nem számítottak rá. A holland most a GPToday azon kérdésére válaszolva elevenítette fel a végül váltóhiba miatt korai feladással záruló futam történéseit, hogy mi volt eddigi Formula-1-es karrierje legkínosabb pillanata:

verstappen-redbull-2016-austin



„2016-ban Austinban történt. Nagyjából az ötödik helyen haladhattam. Elég jól alakult a verseny, közeledtem a harmadik és negyedik helyezettekre. A mérnököm olyasmit mondott, hogy ’most nyomd, most nyomd’. Akkoriban ez általában azt jelentette, hogy bokszkiállásra készültünk, de tudatni akarták velem, hogy növelnem kell a tempót.”

„Szóval ezt mondta, megcsináltam a bevezetőkörömet, az utolsó előtti kanyarig minden jól ment, aztán behajtottam a bokszutcába az utolsó kanyarban – amikor rájöttem, hogy nem is mondta, hogy menjek be. Egyáltalán nem mondta, hogy menjenek a bokszba, egyszer sem! Azt mondtam magamban: ’atyaég, mit csináltam?’. Már a bokszutcában voltam, és mondtam a rádióban, hogy ’srácok, kiállok a bokszba, kiállok, itt vagyok a bokszban!’. Hirtelen mindenki kirohant, random gumikat kaptak fel.”

„A bokszkiállás nyolc-kilenc másodpercig tartott, ami annak fényében, hogy mit csináltam, még így is elég gyorsnak mondható. A bokszkiállás után nem mondtam semmit, hiszen nem lett volna értelme vitatkozni. Szóval folytattam, de három körön belül megállt az autóm, így kiállni kényszerültem. A verseny utáni megbeszélésen Helmut [Marko, a Red Bull tanácsadója – a szerk.] igencsak dühös volt rám. De én meg azt mondtam, hogy ’igen, elcsesztem, azt hittem, behívott’.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: