DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megszólalt a Mercedes a kivonulás kapcsán

A német sajtóhírekre reagálva az F1-es csapat közleményt adott ki, amelyben határozott állást foglalt a jövőjével kapcsolatban. Nem áll szándékukban változtatni a győztes formulán.

Nagy változásokat harangozott be a német sajtó a Mercedes Formula-1-es csapatával kapcsolatban. Az Auto Bild és az F1 Insider arról számolt be, hogy a címvédő istálló rövidesen új tulajdonosok irányítása alá kerülhet, a jelenlegi csapatvezető, Toto Wolff pedig lemond pozíciójáról, miközben az eddiginél is nagyobb részesedést vásárol az alakulatból. 

 wolff-mercedes-1



Erre reagálva a Mercedes jelenlegi tulajdonosa közleményt adott ki, amiben kijelentette: a fenti híresztelés nem több találgatásnál. „A lehetséges visszavonulásunkkal kapcsolatos spekulációk alaptalanok és felelőtlenek. Elégedettek vagyunk azokkal a lépésekkel, amelyeket a sport a COVID-19 okozta világjárvány következményeire reagálva, és a pénzügyi fenntarthatóság érdekében megtett. A következő években is egyértelmű célunk a Mercedes-Benz gyári csapataként, Toto Wolff irányításával részt venni a Formula-1-ben” – idézte őket az Autosport.

Wolff jövőjével kapcsolatban szintén több híresztelés szárnyra kapott, hiszen a csapatával ugyanúgy 2020 végén jár le a szerződése, ahogy a Mercedesnek az F1-gyel. A folytatásáról szóló tárgyalások már zajlanak, ám döntésre várhatóan csak a világjárvány lecsengése után kerül sor. Egy valószínű forgatókönyv lehet számára, hogy megtartja aktuális pozícióját, ám ritkábban látogat ki a versenyhétvégékre. De az sem elképzelhetetlen, hogy egy, a Niki Laudáéhoz hasonló elnöki pozíciót foglal el, esetleg csak addig folytatja az aktuális szerepkörben, amíg meg nem találják a megfelelő utódját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: