DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo valóban beszélt a Ferrarival

Daniel Ricciardo nem tagadja, hogy régebben is tárgyalt a Scuderiával és ez egészen mostanáig folytatódott - azt is érti, hogy miért Carlos Sainzot választották most Maranellóban, neki nincs gondja ezzel.

Daniel Ricciardo elismerte, hogy beszélt a Ferrarival a közös folytatásról, de végül nem így alakultak a dolgok: az olaszok Carlos Sainzot igazolták le Sebastian Vettel helyére, míg az ausztrál pilóta inkább a McLarenhez szerződött 2021-re. Ricciardót és a Ferrarit a pletykák már évekkel ezelőtt is összekötötték, de nem jött össze a megállapodás és a Red Bulltól inkább a Renault-hoz távozott Maranello helyett.

"Voltak megbeszéléseink már évek óta és ez egészen mostanáig folytatódott. Ezt nem fogom letagadni, de nyilván ez nem valósult meg. Sosem döntöttem úgy, hogy igazán mélyre ássam magam ebben. Mindenki azt mondja, hogy ez jó lenne, a nevem és a háttér miatt, de nem hagyom, hogy egy ilyen helyzetben elragadjanak az érzelmeim" - idézi Ricciardo szavait az Autosport.

rics_1



Azt viszont látja, hogy miért kellett inkább Sainz a Ferrarinak. "Értem, hogy ő hogyan illik oda, szóval egyáltalán nem úgy nézem ezt, hogy miért nem én. Carlosnak nagyon erős 2019-es éve volt és ő most egy népszerű alany" - tette hozzá. Azt is mondta, hogy a McLarennel is beszélgettek már évek óta, 2018-ban is közel kerültek egymáshoz, de akkor nem úgy alakultak a dolgok, most viszont örül, hogy egymásra találtak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: