DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hivatalos: Holland Nagydíj sem lesz idén

A zandvoorti szervezők is mérlegelték a zárt kapus rendezés lehetőségét, de Jan Lammers és csapata végül úgy döntött, nem akarják rajongók nélkül megtartani a visszatérő versenyt, így 2021-re halasztják.

Az utoljára 1985-ben megtartott Holland Nagydíj a felújított és átalakított zandvoorti versenypályán csak 2021-ben tér vissza. Az országban továbbra is számos járványügyi korlátozás érvényes, így az idei verseny megrendezésére csak üres lelátókkal lenne lehetőség. A szervezők – a korábbi F1-es pilóta, Jan Lammers vezetésével – nem vállalkoznak zárt kapus futamra, helyette egy évvel később tartják meg a visszatérő eseményt. Az eredetileg május 1-3-ra kitűzött Holland Nagydíjra minden jegy előzetesen elkelt.



„Teljes mértékben készen álltunk első versenyünkre és továbbra is ez a helyzet” – mondta Jan Lammers, a nagydíj sportigazgatója. „Ez hihetetlen eredmény, melyet a rajongóknak, az érintett cégeknek és kormányoknak köszönhetünk. A Formula-1-gyel közösen megvizsgáltuk egy nézők nélküli, új időpontra áthelyezett futam lehetőségét, de ezt a pillanatot, a Formula-1 visszatérését Zandvoortba a holland rajongókkal együtt szeretnénk megünnepelni. Ennélfogva mindenkit türelemre intünk. Nekem 35 évet kellett várnom rá, tudok várni még egy évet.”

A Holland Nagydíj az idei negyedik futam, melyet hivatalosan töröltek az ausztrál, francia és monacói fordulókat követően. A végleges versenynaptárból, melyet a következő hetekben adnak ki, várhatóan további helyszínek hiányoznak majd. A legfrissebb kiszivárgott menetrend szerint Ausztria (két futammal), Magyarország, Nagy-Britannia (két futammal), Spanyolország, Belgium és Olaszország szerepel a 2020-as szezon európai szakaszában, várhatóan mindegyik nézők nélkül.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: