DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mick Schumacher már idén bemutatkozhat az F1-ben?

Honfitársa, Nick Heidfeld szerint nagyon is elképzelhető, hogy amennyiben Antonio Giovinazzi nem javul jelentősen tavalyhoz képest, akkor már idény közben bedobja a mély vízbe az Alfa Romeo.

Az utóbbi napokban több egykori Formula-1-es pilóta is Mick Schumacher kilátásairól nyilatkozott. Először nagybátyja, Ralf Schumacher fogalmazott úgy, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának „jó esélye van” arra, hogy bekerüljön az F1-be – ellentétben a saját fiával, aki még messze van ettől. Nick Heidfeld viszont ennél is tovább ment: szerinte az sem kizárt, hogy az Alfa Romeo akár már a 2020-as évad közben bedobja a mély vízbe a Ferrari-akadémistát, ha Antonio Giovinazzi elmarad a várakozásoktól:

mick-schumacher-alfa-romeo-dppi



„Nem lennék meglepődve, ha már ebben a szezonban az autóban látnánk Micket. Ha jól teljesíteni a Formula-2-ben, Giovinazzi pedig még jobban szenvedne, mint tavaly, akkor nem csodálkoznék, ha az idény közben beültetnék Micket” – vélekedett a Sky Germanynek nyilatkozva Heidfeld.

Fontos megjegyezni, hogy erre a szezon közbeni cserére azért is van igen csekély esély, mivel a Formula-2-ben szereplő Mick Schumachernek jelen pillanatban nincs az F1-es szerepléshez elegendő szuperlicencpontja: a 2018-ban megszerzett F3-as Európa-bajnoki címe csak 30-at ért, más idényből pedig nincs ilyen tekintetben számításba vehető eredménye, míg az előírt minimum a 40 pont.

Mindenesetre Heidfeld azért is megdicsérte Schumacheréket, amiért nem siettetik a fiatal pilóta F1-be kerülését, hanem kivárják, amíg végigmegy az ottani sikeres szerepléshez szükséges fejlődésen: „Az a jó a Schumacher családban, hogy pontosan tudják, mit kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy túl hamar jusson be a Formula-1-be.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: