DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell nem bánná, ha a Mercedes példát venne a Ferrariról

A Ferrarihoz, a Red Bullhoz és a McLarenhez hasonlóan a Mercedes is alapozhatna juniorprogramjára pilótafronton, mondja George Russell. Az alakulat védenceként épp ő járna jól ezzel a stratégiával.

A legtöbb Formula-1-es csapat rendelkezik saját pilótanevelő programmal, melyek sikereit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Ferrarinál Charles Leclerc, a Red Bullnál Max Verstappen, a McLarennél Lando Norris versenyez, akik már a királykategória előtt jelenlegi istállójuk támogatását élvezték. A Mercedesnek is van pilótaprogramja, amely viszont zsákutcának tűnik abból a szempontból, hogy eddig egy fiatalnak sem adtak lehetőséget a nagycsapatnál: korábban Pascal Wehrleint és Esteban Ocont támogatták, jelenleg George Russell tartozik a csapat szárnyai alá.

„Nem ok nélkül van a Mercedesnek juniorprogramja. A Red Bullhoz és a Ferrarihoz hasonlóan a cél megpróbálni felépíteni egy versenyzőt, akit aztán eljuttatnak a fő csapathoz” – mondta a Sky Sportsnak Russell, elismerve azonban, nem egyszerű dolog bekerülni a mezőny első számú istállójához.

„Nyilván sok múlik az időzítésen, hiszen minden csapatnak csak két ülése van, a Mercedesnél pedig ott van Lewis, aki nagyban űzi, és Valtterivel remek párost alkotott az elmúlt években, bajnoki címeket nyertek. Részükről érthető, hogy azt gondolják, miért kellene változtatniuk.”



„Másrészről megfigyelhetjük az olyan csapatokat, mint a Ferrari Carlosszal és Charles-lal, akik akár a következő négy-öt-hat évben is maradhatnak párosként, aztán a McLarent Dannyvel és Landóval, valamint a Red Bullt Maxszal és Alexszel. Úgy gondolom, minden cég számára rendkívül fontos a stabilitás. Nagyszerű látni, hogy azok a csapatok a jövőt tartják szem előtt. Meglátjuk, mi történik majd ezután” – sorolta fel a csapatokat, amelyek saját növendékeikre építenek.

Russell esélyeit sem lehet leírni a Mercedesnél, hiszen 2020 végén mind Lewis Hamilton, mind Valtteri Bottas szerződése lejár a csapattal. Ugyanakkor a hatszoros világbajnok esetében a hosszabbítás borítékolhatónak tűnik, és arról is hallani, hogy a Daimler vezetőségében nagy Sebastian Vettel megszerzésének támogatottsága, míg Toto Wolff csapatfőnök kitartana Bottas mellett.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: