DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha Vettel akarja, lesz helye, mondja Horner

„A Mercedesnél lesz jövőre egy szabad ülés” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, aki célzást tett rá: sem a német, sem Fernando Alonso igényeinek nem felelne meg a Renault.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban leszögezte, a Ferrarit elhagyó Sebastian Vettel nem fog kikötni a Milton Keynes-i istállóban: ők már rendelkeznek egy „alfahímmel” a 2023-ig leszerződött Max Verstappen személyében. Horner úgy gondolja, benne van a pakliban Vettel visszavonulása, ha azonban folytatni akarja, biztosan találni fog magának ülést:

„Sajnálatos lenne, ha Sebastian végül távozna a Formula-1-ből, de így is hihetetlen pályafutás áll mögötte. Óriási sikereket el, és mivel eléggé ismerem őt, biztos vagyok benne, hogy alaposan átgondolta a döntését. Kiváló értékrenddel rendelkezik, és csak ő tudhatja, mit fog a jövőben csinálni. Ha az F1-ben szeretné folytatni, akkor biztosan nem lesz híján lehetőségeknek. Ami nyilvánvaló, hogy eldöntötte, év végén befejezi a Ferrarinál töltött időszakát. Annyit tehetünk, hogy a legjobbakat kívánjuk számára a jövőre nézve” – mondta a The Race-nek adott interjúban Horner.

 



Hogy milyen lehetőségek közül válogathat Vettel? Horner mindjárt a Mercedest nevezte meg csapatként, amely szóba jöhet a német, valamint a visszatérésre pályázó Fernando Alonso számára. A Renault-t illetően viszont arra célzott, nem tartja optimális választásnak, abból kiindulva, hogy Daniel Ricciardo is hamar hátat fordított az istállónak:

„Ne feledjük el, hogy a Mercedesnél lesz jövőre egy szabad ülés. Hogy működhet-e ezzel a kettő egyénnel, nem tudom. Danieltől kaptam egy kedves üzenetet múlt héten, szórványosan kapcsolatban vagyunk egymással. Biztos vagyok benne, hogy megvoltak az okai, amiért mindössze 12 hónap után elhagyta a Renault-t, és lelépett a McLarenhez úgy, hogy egyetlen futamunk sem volt még idén. Ezek a srácot okkal teszik, amit tesznek, de ebbe én nem vagyok beavatva. Felnőttek, maguk döntenek” – nyilatkozta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: