Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 7. kedd
F1

Ecclestone: Nincs igazi vezére a Ferrarinak

Az F1 egykori első embere szerint a Schumacher-korszakban maga a német pilóta volt a csapat vezére, azóta azonban az igazi vezéregyéniség hiánya miatt nem érnek el hasonló sikereket.

A Ferrari legutóbb 2007-ben nyert egyéni világbajnoki címet a Formula-1-ben még Kimi Raikkönen, de az utolsó konstruktőri diadalukhoz is egészen 2008-ig kell visszamennünk. Bár ez még mindig nem a leghosszabb nyeretlenségi széria a Scuderia történetében, hiszen annak idején Jody Scheckter 1979-es és Michael Schumacher 2000-es sikere között több mint két évtized telt el, de a maranellóiak így is nagyon régóta várnak már az igazi áttörésre – amelyet, úgy tűnik, az idény végén távozó Sebastian Vettel sem hozza el nekik.

ecclestone-vettel-ferrari-dppiBernie Ecclestone, az F1 korábbi első embere tudni véli a magyarázatot a Ferrari sikertelenségére: a közel 90 éves üzletember szerint egész egyszerűen nincs igazi vezéregyénisége a csapatnak. A Schumacher-korszakban maga a hétszeres világbajnok volt az, most viszont sem a pilóták között nincs ilyen egyéniség, sem a csapatfőnök, Mattia Binotto nem feltétlen alkalmas erre, hiszen ő alapvetően egy mérnök. Minderről az RTL-nek nyilatkozott Ecclestone:

„Michael helyzete a Ferrarinál kicsit más volt. Egyszer azt kérdeztem tőle, hogy ki vezeti a csapatot, mire ő azt felelte, hogy ’én’. Talán ez is volt az igazság, ezért voltak annyira sikeresek. Az a gond az olaszokkal, hogy nincs túl sok vezéregyéniségük. Nincs igazi ez a vezetőjük, egyébként is ez a véleményem. Az ember, aki a csapatot vezeti, alapvetően inkább egy szuper mérnök, aki már több mint 20 éve van a Ferrarinál.”

A Ferrarin belüli viszonyokról és a Vettel-szakításról egyébként néhány napja az olaszok korábbi legendás versenyzője, Jean Alesi is kifejtette véleményét podcastunkban. Az adás IDE KATTINTVA vagy alább hallgatható meg:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?