DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: Ricciardo nem lesz első számú

A wokingiak csapatvezetője, Andreas Seidl leszögezte: nekik két egyenlő bánásmódban részesített versenyzőre van szükségük. Az ausztrál és Norris ráadásul több tekintetben is nagyszerű páros lesz.

A Sebastian Vettel és a Ferrari szakítása utáni dominódőlések eredményeként a McLaren nem sokkal később a maranellóiak bejelentése után megerősítették, hogy 2021-től Daniel Ricciardo lesz az olaszokhoz távozó Carlos Sainz helyett Lando Norris csapattársa. A csapat vezetése nagy eredményeket vár a Red Bullnál futamgyőzelmeket szerző, a Renault-nál viszont dobogóig sem jutó ausztráltól: Zak Brown vezérigazgató szerint a pilóta képes lehet akár vb-címet is szerezni.

ricciardo-dppi-2020



Mivel jóval nagyobb a rutinja és eredményesebb karrier is áll már a háta mögött, mint a jövőre csupán harmadéves Norrisnak, felmerülhet, hogy a McLaren Ricciardót fogja favorizálni a brittel szemben. Andreas Seidl, az F1-es alakulat vezetője szerint azonban szó sincs arról, hogy előnyben részesítenék majd az ausztrált:

„Amíg én vagyok a csapatfőnök, senki sem fogja első számú versenyzőként megkezdeni a szezont” – nyilatkozta Seidl a Sky F1-nek. „Ha valaki előtt olyan hosszú út áll még, mint nekünk, akkor két egyenlő bánásmódban részesített pilótára van szüksége, ahogy azt 2019-ben is láttuk Carlos Sainz és Lando Norris esetén. Lando és Daniel révén újabb nagyszerű párosunk lesz. Nem is csak a sport szempontjából, hanem a McLaren mint márka képviseletét tekintve is.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: