DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

McLaren: Ricciardo képes azonnal vb-címet nyerni

Zak Brown már két éve is megkörnyékezte Daniel Ricciardót, most pedig büszkén emlegeti, hogy hétszeres futamgyőztes csatlakozik hozzájuk 2021-ben, abban a szezonban, amelytől sokat várnak Wokingban.

A 2021-es szezon nagy átigazolóinak egyike Daniel Ricciardo lesz, aki a Renault-t a McLarenre cseréli. A csapat vezérigazgatója, Zak Brown több szemponttal indokolja a választást: a hét nagydíjat nyert Ricciardo eladható, gyors és már bizonyított versenyző egyben. Szavaiból kiérződik, hogy a 2021-es évadtól új pilótával, Mercedes-motorokkal felvértezve komoly eredményeket várnak.

„Úgy gondolom, a megfelelő autóval Daniel képes lehet azonnal bajnokságot nyerni. Extrémen piacképes az eladhatóság szempontjából, nagyon izgalmas egy versenyző. Szerintem Landóval fantasztikus kombinációt fognak alkotni. Mindketten közönségkedvencek, pályán és azon kívül is” – beszélt Ricciardo és Norris párosáról a Sky Sportsnak Brown.

 



A vezérigazgató elárulta, hogy a csapat már két éve is leszerződtette volna Ricciardót, mikor az ausztrál 2018-ban a Red Bulltól való távozást tervezte: „Megkerestük Danielt pár éve, és szerintem nem múlt sokon, hogy elszalasztottuk. Tehát egy ideje már a rajongói vagyunk. Mint tudjuk, akkor a Renault-hoz ment, mi pedig Carlost és Landót választottuk, akik fantasztikus munkát végeztek. Hiányozni fog Carlos, de helyette egy hétszeres futamgyőztes ül az autónkba. Ennél nem is lehetnénk izgatottabbak.”

Az újjáépülő McLaren nagy lépést tett felzárkózás terén a 2019-es szezonban, amely során az istálló konstruktőri negyedikként végzett és több mint megkétszerezte az előző évi összpontszámot. Ha a fejlődés üteme megmarad, a 2021-es szezontól okkal vár nagy dolgokat Zak Brown.

„A felzárkózás útját járjuk, a tavalyi fontos lépés volt ebbe az irányba. Viszonylag rövid idő alatt erősödött meg csapatunk Andreas Seidl csapatfőnökkel, James Key-vel és még sok más személlyel, akik a színfalak mögött maradnak, de szükség van rájuk egy sikeres csapathoz. A teljes vezetőséget átstrukturáltuk, ami időbe telt, most azonban már mindenki a helyén van. Ezután természetesen az ember két kiváló versenyzőt szeretne, akikkel ma is rendelkezünk, mégis, egy hétszeres futamgyőztes, akiről tudjuk, hogy abszolút mérce, kiváló hír a csapatnak. Mellette Landónak is esélye lesz szintet lépni” – mondta Brown.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: