DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Lesznek még meglepetések pilótafronton

Nem számított Vettel távozására a Haas franciája, aki úgy véli, még közel sem ért véget a versenyzői körforgás. Újabb fordulatokra számít, melyek közül Alonso lehetséges visszatérését nevesítette.

A Formula-1-ben jellemzően néhány éves állandóság után bolydul fel a versenyzői piac: elsősorban az élcsapatokat tekintve átigazolási hullám történt 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben, a jelek szerint pedig ugyanez várható 2021-ben is, amikor Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit, Carlos Sainz a vörös csapathoz igazol, és a dominóhatás következtében Daniel Ricciardo is vált, a McLarenre. Vajon várható még ezekhez hasonló nagy kaliberű átszerződés? Romain Grosjean szerint igen.

„Néhány döntés meglepett, mert valószínűleg én nem úgy választottam volna” – mondta a Sky Sportsnak Grosjean. „Az egyik legnagyobb meglepetésnek Sebastiant tartom, mert meg voltam győződve róla, hogy a Ferrarinál fog maradni. Szóval erre nem számítottam. Ezt követően is érdekes események bontakoztak ki, és nem hiszem, hogy vége lenne. Hisz lett egy üresedés a Renault-nál, és hallottuk a pletykát Alonsóról. Miért ne? Szerintem még mindig egy rakás dolog van folyamatban. Nem gondolom, hogy a történet közel lenne a végéhez.”



Amikor arról kérdezték, ő az érintett csapatok helyében hogyan választott volna, Grosjean csak annyit mondott, mindenkinek meglehet a saját véleménye: „Kicsit máshogy raktam volna össze a kirakóst, de nem akarok bajba kerülni!” Egykori csapattársa, Fernando Alonso (2009-ben, a Renault-nál teljesítettek együtt hét versenyt) visszatéréséről bővebben kifejtette véleményét, a sport számára kedvező fejleménynek tartaná, de megvannak a kételyei:

„Mint tudjuk, kiváló versenyző, aki mindig igyekszik nagyon keményen dolgozni. Egyszer már visszatért a Renault-nál, nem éppen a legjobb autóval 2009-ben, amit én is bizonyíthatok. Akkor kevésbé működött. Pozitív fejlemény lenne, az biztos, de elvenne egy ülést, és túl sok hely nincsen. A pénzügyi helyzetet is figyelembe kell venni, a csapatok és a cégek világszerte nincsenek a legjobb állapotban. Várjuk meg, mi történik” – fejtegette a Haas franciája, akinek szintén szüksége van egy ülésre 2021-re, hiszen szerződése csak egy szezonra érvényes.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: