DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Todt Vettelről: Szerencsés, aki leigazolja

Az FIA elnöke szerint ők anno azért voltak sikeresek Michael Schumacherrel, mert támogatták egymást, főleg a nehéz időkben - ezzel mintha üzent volna kicsit a mostani Ferrarinak.

Jean Todt, az FIA elnöke is sajnálja, hogy úgy alakult Sebastian Vettel sorsa, ahogy, hiszen nagyon nagy pilótának tartja a németet - mint korábbi Ferrari-vezér, úgy sem örül annak, hogy távozik Maranellóból a négyszeres világbajnok. Szerinte viszont Vettelnek lesz még lehetősége a Formula-1-ben és nem fog visszavonulni.

ve



"Sebastian Vettel a motorsport egyik legnagyobb tehetsége és bár azt jelentették be, hogy nem lesz a csapatnál 2020 után, sok más lehetősége is van. Csak a legjobbakat kívánhatjuk neki és ezt teljesen komolyan gondolom, bárki is igazolja le, az nagyon szerencsés lesz majd. Talán jó elnöke lehet majd az FIA-nak a jövőben, ezt nem tudhatjuk" - tette hozzá.

Todt egy kicsit azért a Ferrarit is érintette: "Anno Michaellel, az egész Ferrarival azért volt annyi sikerünk, mert egységesek és erősek voltunk csapatként, támogattuk egymást, különösen a nehéz időkben. Könnyű együtt lenni, amikor minden jó, de a jó matróz a kemény tengeren ismerszik meg, szóval amikor a tenger keménnyé vált, mind benne voltunk a csónakban" - tette hozzá kicsit rejtélyesen.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: