DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Furcsa volt látatlanban tárgyalni

A Ferrari újdonsült szerzeménye részleteket árult el a karanténban lebonyolított tárgyalásról, amelynek végén a pilóta kvázi látatlanban írt alá a maranellói istállóval.

Furcsa idők járnak a világban és a Formula-1-ben. A 2020-as idény még el sem kezdődött, máris óriási változások álltak be a jövő évi mezőnyben. A Ferrari két napon belül bejelentette Sebastian Vettel távozását és Carlos Sainz érkezését úgy, hogy a tárgyaló felek hetek óta nem találkozhattak egymással személyesen. A spanyol pilóta tehát úgy írta alá eddigi élete talán legjelentősebb szerződését, hogy egyszer sem járt a legendás istálló központjában, és a csapattagokat is csak riválisként ismeri.

 sainz-leclerc-portrait



 „Különleges hetek voltak ezek” – árulta el a Sky Sports olasz kiadásának. „Furcsa volt személyes találkozás nélkül tárgyalni. Édesapámmal voltam otthon, és folyamatosan tartottam a kapcsolatot az ügynökömmel. Végül egész jól lebonyolítottunk.”

A pilótapiacon tapasztalt mozgolódások most minden szurkoló figyelmét a 2021-es idényre terelték, de Sainz figyelmeztetett, még előtte áll egy szezon a McLarennel, aminek hozzáállásából és emberközpontúságából tanulhatnának más csapatok.

„Mindenki 2021-en gondolkozik, de most még a McLarennél vagyok. Az egész csapatnak köszönetet kell mondanom azért, amit értem tettek. Alig várom, hogy személyesen is kifejezzem hálámat. Szeretnék már visszatérni Wokingba, újrakezdeni a munkát. Azt gondoltam, hogy a bejelentés valakit el fog szomorítani, de ehelyett számos támogató üzenetet kaptam, amit a pályán szeretnék visszafizetni. Tudom, hogy itt Spanyolországban már mindenki 2021-re vár, mert látni akarják, hogy a Ferrari kormánya mögött dobogós helyezésekért és futamgyőzelmekért harcolok. Ezt azonban egy időre még félre akarom tenni, és csak a McLarennel akarok foglalkozni” – tette hozzá. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: