DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Volt főnöke szerint lehet még ötszörös világbajnok Sebastian Vettel

Kevesen számolnak a Ferraritól elbúcsúzó Vettellel a következő évek lehetséges világbajnokaként, Franz Tost szerint azonban megfelelő autóval még mindig képes a végső győzelemre. Ez és nem a részvétel vagy a pénz motiválja, hogy maradjon a mezőnyben.

Előfordulhat, hogy Sebastian Vettel 2021-ben már nem is lesz a Formula-1-es mezőnyben, de arra is mutatkozik némi esély, hogy a Mercedesnél kössön ki. Egyesek szerint éppen ez a terve: a topcsapathoz akar igazolni, ha pedig nem jár sikerrel, befejezi a versenyzést. Korábbi csapatfőnöke, az egykori Toro Rossót vezető Franz Tost egészen bizakodó a német reményeivel kapcsolatban.

„Valaminek a vége mindig valami kezdetét jelenti. Minden azon múlik, milyen ülést kap. Sebastian Vettel éppen az a kaliberű versenyző, aki a bajnokságért képes harcolni. A legjobb három csapat valamelyikében kell ülést találnia, akkor lesz valódi esélye, hogy futamokat és egy újabb világbajnoki címet nyerjen. Jól ismerem Sebastiant, és tudom, hogy ez a fő célja” – mondta Tost, aki a 2007-es és 2008-as szezonban volt Vettel főnöke.



Az osztrák csapatvezető meggyőződése, hogy Vettelt továbbra is élteti a győzni akarás. Nem a részvétel és semmiképpen sem az eurómilliók vezérlik, hogy új csapatot találjon: „Nem olyan versenyző, aki csak úgy a rajtrácson akar lenni. Ha most épp versenyeznénk, ugyanúgy győzni akarna. Ha anyagi megfontolást nézünk, nem hiszem, hogy szüksége van arra, hogy továbbra is versenyezzen. Az olyan versenyzők, akik már bajnoki címeket nyertek, nem nagyon gondolnak a pénzre, őket a futamok nyerése, a siker motiválja.”

„Még csak 32 éves, nagyon jó képességű versenyző, ha pedig megfelelő csomagot kap, Ferrariban, Red Bullban vagy Mercedesben ül, akkor még mindig képes futamokat nyerni, és biztos vagyok benne, hogy még egy világbajnoki címet is. Azon múlik, melyik csapatnál vezethet” – nyomatékosította Tost, hogy nem szabad kihúzni az élversenyzők közül Vettelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: