DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Vettel csak bomlasztaná a Mercedest”

David Coulthard szerint a Mercedes csak ingyen szerződne Vettellel, aki egyszerűen túl erős személyiség ahhoz, hogy Hamilton mellé ültessék. De Hamiltont sem tudja elképzelni a Ferrarinál.

Komoly találgatások zajlanak Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban, miután a pilóta múlt hét elején kikényszerítette a Ferrariból a bejelentést, miszerint a két fél útjai év végén különválnak. A négyszeres világbajnok jövőre így nem rendelkezik szerződéssel, ebből fakadóan több csapattal is hírbe hozták. Többek között a Mercedeshez való átigazolása is felmerült, amit a korábbi F1-es versenyző, David Coulthard nehezen elképzelhetőnek tart. Azt is elmondta, miért.

 vetl-portre-ferrari1



„Szerintem a Mercedes részéről ez hiba lenne. Ott van nekik Lewis [Hamilton], aki képes nagydíjakat és világbajnokságokat nyerni. Azért leigazolni Sebet, hogy Lewist még jobban motiválják… az nehéz helyzet. Nézzük meg a sport kimagasló teljesítményeit – kétlem, hogy szüksége lenne egy négyszeres világbajnokra ahhoz, hogy kihozza magából a legjobbat. Szerintem Vettel bomlasztaná a csapatot.”

 „Ha ingyen felajánlaná a szolgálatait, akkor a Mercedesnek komolyan el kellene gondolkoznia rajta, hiszen egy német pilótáról van szó, de ezt nehezen tudom elképzelni. Valtteri [Bottas] és Lewis párosítása tűnik a legjobbnak egy újabb világbajnoki cím megnyerésére. Mindketten nem nyerhetnek, holtverseny pedig nagydíjon még sosem történt, szóval ahogy a történelem is mutatja, két erős egyéniség egy csapatban csak problémákhoz fog vezetni.”

Coulthard szerint a Ferrari és a Mercedes között az ellenkező irányba sem számíthatunk átigazolásra, ő Hamiltont sem tudja elképzelni a Ferrarinál. Szerinte a hatszoros világbajnok nem tudná otthon érezni magát az olaszoknál. „1996-ban nekem is szerződést ajánlottak, de egy brit csapatnál jobban éreztem magam. Nem illettem volna közéjük, és szerintem ezzel ő is így van. Szerintem marad a Mercedesnél, vagy visszavonul” – nyilatkozta a Sportsmailnek.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: