DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Korábbi főnöke szerint a Ferrari alábecsülheti Sainzt

Ha az olaszok arra számítanak, hogy másodhegedűst igazoltak Charles Leclerc mellé, tévedtek – vélekedik a spanyol Formula-3-as csapatfőnöke, Trevor Carlin. Szerinte Sainz versenykörülmények között még jobb is Leclerc-nél.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Carlos Sainz alárendelt vagy Charles Leclerc-rel egyenrangú versenyzőként érkezik a Ferrarihoz 2021-ben. A spanyol egyik korábbi csapatfőnöke, Trevor Carlin azt az eshetőséget is el tudja képzelni, hogy a vezetőség alábecsülte Sainz képességeit, és tévesen azt feltételezik, nem fogja komolyan fenyegetni házon belül Leclerc-t:

„Ha a Ferrari azt gondolja, hogy második számút igazolt, akkor alábecsülhették Carlost. Remélem, nem követték el ezt a hibát. Tudom, hogy mondogatják, a Red Bullnál van első számú, a Mercedesnél van első számú, a Ferrarinál van első számú. De ezt Carlosszal nem tudom elképzelni. Ha ugyanolyan bánásmódot és autót kap, közel lehet” – jósolta a Reutersnek megszólaló Carlin.



„Rettentő jó versenyzőnek tartom Carlost. Talán Charles előbbre lesz az időmérőkön, de ha a versenyre kerül sor, úgy vélem, Carlos felé billen majd a mérleg. Meg fog dolgozni érte, hogy elismerjék. Szerintem a nyomás inkább Charles vállain lesz. Carlos okozhat majd meglepetéseket, amivel a tifosit nagyon boldoggá teszi” – beszélt arról, hogy Sainz sokak elvárását fogja felülmúlva.

Carlos Sainz pályafutása korai szakaszában versenyzett a Carlinnál, az egyik legnevesebb brit formulaautós csapatnál: a zsúfolt 2012-es szezont töltötte a csapatnál, amely során közel ötven Formula-3-as futamot teljesített. Sainz már ekkor a Red Bull juniorversenyzője volt, és ennek megfelelően a Toro Rossóval lépett fel a Formula-1-be. Carlin szerint a másodcsapatban kevésbé tudott érvényesülni, igazán a McLarennél bontakozhatott csak ki.

„A Toro Rossóban és abban a közegben a versenyző nem mindig kapja meg feltétlenül a lehetőséget, hogy teljes mértékben fejlődhessen. Számomra az a versenyző, aki 12 hónapja Lando (Norris) csapattársa lett a McLarennél, volt az a Carlos, akire az F3-ból emlékszem. Jóval higgadtabb, sokkal inkább önmaga és sokkalta magabiztosabb volt. Beérett, aminek nagyon örültem” – zárta az egykori csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: