DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren nem is gondolt Vettelre

Zak Brown szerint ők már régóta szerették volna megszerezni Daniel Ricciardót és csak őt akarták - úgy érzi, hogy Sebastian Vettelnek nem lesz más választása, mint visszavonulni az F1-től.

Ugyan a Ferraritól való távozása okán eleinte a legtöbben a McLarent emlegették Sebastian Vettellel kapcsolatban, de a wokingiak végül Daniel Ricciardo érkezését jelentették be, Vettel pedig továbbra is csapat nélkül van 2021-re - igaz, a hírek szerint ő "emelte a tétet" és vagy a Mercedeshez igazol, vagy pedig visszavonul. Most azonban Zak Brown elmondta: ők nem is akarták megszerezni a négyszeres világbajnokot.

mclarenvettel



"Most már évek óta üldöztük Danielt, de egy kicsivel mindig lemaradtunk róla, szóval most már egy ideje Daniel-fanok voltunk" - mondta a Sky Sportsnak a McLaren vezére. "Nyilván amikor elment a Renault-hoz, akkor leigazoltuk Carlost (Sainz) és Landót (Norris), de aztán kiderült, hogy Carlosnak más lehetőségei voltak 2021-re. Hiányozni fog, fantasztikus munkát végzett, de most már egy hétszeres futamgyőztes ül az autónkban" - tette hozzá.

"Hogy miért nem Vettel? Ő nyilván egy hihetetlen pilóta és egy négyszeres bajnok, de mi már eleve úgy álltunk hozzá, hogy Daniel, vagy Carlos. Nem igazán gondolkodtunk másban, főleg hogy Seb távozása későn jött" - magyarázta. Azt is elmondta, hogy ha a realitást nézzük, akkor Vettelnek nincs esélye a Red Bullra, a Ferrarira, a McLarenre, nem úgy tűnik, hogy lenne a Mercedesre, a következő opció szerinte a Renault, de hacsak nem akar mindent újrakezdeni egy új csapattal, akkor "sajnálatos módon vissza fog vonulni a sporttól."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: