DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Úriemberként búcsúzik Sainz a McLarentől

A Ferrarihoz szerződő spanyol nem hagy kétséget afelől, hogy barátságban válik el csapatától. Érzelmes búcsúvideóban köszönt el Wokingtól – és a „kettyós” Lando Norristól.

Carlos Sainz kiválóan beilleszkedett a megújuláson keresztülment McLarenbe, de két évnél tovább nem marad a csapatnál: csütörtök délelőtt megtörtént a bejelentés, hogy 2021-től már a Ferrari versenyzője lesz. Röviddel a közlemény után Sainz közzétett egy videót, amelyet a McLarennek címzett. Bár a csapatok szoktak búcsúvideót készíteni távozó versenyzőiknek, az ritkaságszámba megy, hogy egy F1-es pilóta köszönjön el ilyen módon az istállójától.

„Kedves McLaren család! Ritkán fejezem ki gondolataim egy üres papírlapon, de most ez történik” – hangzik el a videóban Sainz hamisítatlan spanyol akcentusával. A sztori alapján a versenyző levelet ír a McLarennek. „Mindenki ismeri e csapat nagyszerű történelmét. Ebben semmi újdonság. Én azonban egészen addig, amíg nem láttam idoljaim autóit a McLaren-központ körútján egymás mellett sorakozni, nem értettem meg teljesen, mit jelent McLaren-versenyzőnek lenni.”

„Az első naptól kezdve, hogy visszaköltöztem az Egyesült Királyságba, ennek az óriási családnak minden tagja gondoskodott róla, hogy otthon érezzem magam. Néhányan még abban is segítettek, hogy megtaláljam a lakásom és berendezkedjek. Már ekkor megmutatták a csapatszellem jeleit. Azonnal megmondhattam, hogy a rajongók, a szponzorok, a részvényesek, a menedzsment, a versenycsapat, a vendéglátóegység személyzete és mindenki a gyárban, mind egy csónakban ülünk és azonos irányban evezünk, félelem nélkül előre.”

 



„Habár a 2019-es szezon frusztrálóan kezdődött, mindig éreztem a támogatást és bizalmat mindenkitől körülöttem, és tudtam, hogy csak idő kérdése, mígnem elkezdünk pontokat szerezni. Az előző szezon legerősebb Formula-1-es évemként végződött, a csapat számára pedig nagy előrelépés volt. Negyedikként végeztünk a konstruktőri bajnokságban és hatodikként az egyéni világbajnokságban, ami remek eredmény volt. A brazil dobogó pedig, ahova mindenki feljött, a tökéletes hab volt a tortán” – beszélt emlékezetes első szezonjáról a csapatban. „Megtiszteltetés, hogy én is ennek a történelemnek a része lehettem, és csak annyit mondhatok: köszönöm nektek!”

Nem feledkezett meg csapattársáról, Lando Norrisról sem. Mikor már úgy tűnt, a videó narrációja befejeződött, még hozzátette: „Ó és Lando! Nagy öröm volt veled együtt dolgozni, kettyós barátom! Fejezzük be, ahogy illik!”

Az átigazolás hírére a szóban forgó Norris is gyorsan reagált, egy közös fotó mellé a következő búcsúzó szavakat posztolta:

„¡Adiós amigo! Csak egy év volt, de örvendtem, Carlos Sainz. Jókat nevettünk és szert tettünk pár élményre. Adj bele mindent, haver, ezt az évet pedig úgy búcsúztassuk, ahogy megérdemli.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: