DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz körül „felgyorsultak az események”

Idősebb Carlos Sainz a fiát övező pletykákra reagálva keveset árult el, mégis sokat mondott. Szavaiból arra lehet következtetni, hogy a McLaren pilótája valóban kapcsolatban lehet a Ferrarival.

Carlos Sainz tegnap egy csapásra a figyelem középpontjába került, amikor Sebastian Vettel távozási hírével párhuzamosan a Ferrari egyik 2021-es pilótajelöltjévé lépett elő. Egyelőre kérdéses, az istálló milyen elképzelésekkel vágna bele a következő szezonba, mindenesetre idősebb Sainz szerint a hamar pontot tennének a történet végére.

 sainz-portre-20191



„Egyelőre nem mondhatok sokat, senkit sem akarok félrevezetni” – nyilatkozta a Movistar+ csatornájának. „Határozottan felgyorsultak az események, a csapatok nem várnak a szezon kezdetéig, hiszen az sem garantált, hogy lesz idei szezon. Igaz, hogy jól érzi magát a jelenlegi helyzetében, és az is igaz, hogy sok a mozgolódás. Szeretném azt hinni, hogy előbb-utóbb rendeződnek a dolgok, hiszen nem maradhatunk két hónapig a pletykák szintjén. De fogadják el, hogy nem mondhatok el semmit, hiszen ez egy kényes szituáció.”

A 25 éves pilóta értéke 2019-ben nőtt nagyot a pilótapiacon, amikor a McLaren megerősödésének hála a középmezőny élén mutathatta meg, milyen fából faragták. Év végén sikerült megszereznie élete első dobogós helyezését a sorozatban (harmadik lett Brazíliában), így az egyéni tabellán egészen a hatodik helyig kapaszkodott fel. „Állhatunk egy helyben vagy tarthatunk valamerre, az élet akkor is zajlik. Apaként azt látom, hogy megvan benne a jobbra való törekvés. Minden sportolónak ilyen hozzáállással kell rendelkeznie, én pedig annyit tehetek, hogy bátorítom” – tette hozzá idősebb Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: