DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes elgondolkodik Vettel leigazolásán

Sebastian Vettel távozására a pilótáihoz hű Mercedes is felkapta a fejét. Toto Wolff reagált a hónap F1-es hírére, ami egy csapásra felzavarhatja a pilótapiac állóvizét.

Nagy felbolydulást okozott a Ferrari mai sajtóközleménye, ami Sebastian Vettel év végi távozását jelentette be a csapattól. A pilótapiac egyik kulcsszereplője válik újra elérhetővé, miközben számos más versenyző szerződése is lejár év végén, így több csapat most egészen biztosan számot vet a 2021-es lehetőségeiről. Közéjük tartozik a Mercedes istállója is, ami Toto Wolff elmondása szerint lojális a meglévő pilótapárosához, de egy ilyen hír mellett nem megy el szó nélkül.

wolff-portre-20193



„Sebastian egy nagyszerű pilóta, egy jelentős karakter, aki bármelyik F1-es csapat hasznára válna. Ami a jövőt illeti, hűek vagyunk a Mercedes jelenlegi pilótáihoz, de természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a történteket” – árulta el a csapatvezető.

A címvédőknél év végére mindkét ülés felszabadul, hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár év végén, de rajtuk kívül játékban van még a McLaren és Carlos Sainz, a Renault és Daniel Ricciardo is, csak hogy két csapat-pilóta párost említsünk. Érdekesnek ígérkeznek a következő hetek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: