DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Most a Brit Nagydíj került veszélybe

A helyi kormány intézkedései nyomán merültek fel kételyek a versennyel kapcsolatban. Az országba látogatóknak 14 napos karanténba kellene vonulniuk, ami szinte ellehetetleníti a futamrendezést.

Várhatóan a napokban új szabályok bejelentésére készül a brit kormány, ami a helyi Formula-1-es nagydíjat is veszélybe sodorhatja. A PlanetF1 szerint a szigetországba utazókra két hetes önkéntes karantén várna, így akadályoznák meg, hogy a turisták, az üzletemberek és bárki más kívülről hordja be a koronavírust. A hírek szerint a légitársaságokat arról értesítették, hogy május végétől lépne hatályba a szabály.

 f1-britnagydij-nezok



Az F1 szervezői szerint az idei szezon július ötödikén Ausztriában kezdődhetne, ahonnan egy vagy két versenyt követően a mezőny Nagy-Britannia felé venné az irányt. A fenti intézkedéssel azonban 14 napnyi tétlenségre kényszerülnének az utazó csapatok, ami a jelenlegi feszített időterv miatt egyszerűen túl nagy kiesést jelentene. Ráadásul eredetileg augusztus első hétvégéjén már a Magyar Nagydíjra lenne hivatalos a sorozat. 

Az F1 vezetősége szigorú ellenőrzésekkel, hermetikusan lezárt paddockkal és kétnaponta esedékes teszteléssel tenné a lehető legbiztonságosabbá a versenyhelyszíneket. Kérdés, hogy a brit kormány számára ez elég-e ahhoz, hogy az F1-gyel kivételt tegyen, és enyhébb feltételekkel beengedje a csapatokat az országba. Ha így tesznek, akkor Silverstone-ban is számíthatnánk dupla futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: