DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Kvjat nem értette Albon előléptetését

Az orosz pilóta elismerte: nem örült neki, hogy a Red Bull nem neki, hanem újonc csapattársának szavazott bizalmat, amikor tavaly a gyenge szereplése miatt lecserélték Pierre Gaslyt.

A Red Bull 2019-ben – története során már nem először – szezon közben cserélt versenyzőt, miután Pierre Gasly az idény első felében meg sem tudta közelíteni Max Verstappen teljesítményét. A választásuk az F1-ben a Toro Rossóval abban az évben debütáló Alexander Albonra esett, pedig lehetőséget adhattak volna Danyiil Kvjatnak is, aki nem sokkal előtte dobogós helyezést is szerzett a második számú csapat színeiben.

kvjat-albon-2019-dppi



Csakhogy az orosz korábban maga is Gasly sorsára jutott (az ő helyét vette át 2016-ban Verstappen), ennek ellenére a pilóta most elismerte: nem örült a Red Bull tavalyi döntésének.

„Nyilvánvaló, hogy nem voltam boldog, ez egyértelmű” – mondta el Kvjat a Formula-1 hivatalos YouTube-csatornáján futó Beyond the Grid című podcast legfrissebb adásában. „Nem mondhatnám, hogy teljes mértékben megértettem vagy egyetértettem volna vele, amikor meghallottam a hírt. Végső soron kicsit furcsa volt.”

Kvjat aztán később megértette, hogy éppen a fentebb említett ok miatt szavaztak inkább Albonra, aki egyébként Brazíliában közel állt hozzá, hogy megszerezze első pódiumát: „Én már versenyeztem náluk, és friss vérre volt szükségük, fiatal pilótát kellett előléptetniük. Ezt teszi a Red Bull. Néhány nap elteltével elfogadtam a döntést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: