DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg: Következő életemben Ferrari-pilóta leszek

A rajtrácsról kieső rutinos német versenyző nem titkolja, hogy célja a 2021-es mezőnybe való visszatérés. Erős csapatba vágyik, de az már csak álom marad, hogy egyszer a Ferrarinál vezet.

Egy évtizedig a Formula-1-es mezőny alapembere volt a középmezőny csapatainál remeklő Nico Hülkenberg, de a 2020-as szezonban Esteban Ocon átvette a helyét a Renault-nál, és bár a 32 éves német komoly opciónak számított a Haasnál, végül kiszorult a rajtrácsról. Hülkenberg egyetlen másik sorozatba sem szerződött az aktuális szezonra, mivel átmeneti kihagyásnak tekinti az idei évet, melyet követően újra az F1-ben akar szerepelni.

„Megerősíthetem, készen állok, ez a célom és szándékom” – mondta a CNN-nek adott nyilatkozatában Hülkenberg. „Jelen pillanatban nehéz lenne ezt kijelenteni, mivel sok tényező számít, most pedig minden feje tetejére állt. Mindenesetre kapcsolatban vagyok emberekkel. Kicsit korai erről beszélni, de ha lesz esély, egyértelműen meg fogom ragadni. Ha jó lehetőség, ami tényleg izgat és megmozgat, akkor hajtani fogok érte.”



„Szeretnék erős autót, amellyel jó esélyekkel versenyezhetek. Nem győzelemről beszélek, de olyan autóra vágyok, amely legalább az első tízre elég” – beszélt arról a német, hogy sereghajtóhoz nem csatlakozna.

Hülkenbergről a rajongók jelentős hányadának az jut eszébe, hogy 177 nagydíjrajtja ellenére sosem végzett dobogós helyen, mivel nem volt lehetősége nagycsapathoz igazolni, hiába emlegették úgy hat-hét évvel ezelőtt, mint a Ferrari ülésének nagy esélyesét. A Scuderiáról most már csak álmodozik: „Attól félek, ez csak következő életemben fog megvalósulni… ha realista és őszinte leszek, akkor nem tudom elképzelni” – vallotta be, már lemondott arról, hogy F1-es topcsapattal versenyezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: