DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Kevesebb futam, több rizikó

A Ferrari monacói pilótája arra számít, hogy a rövidebb szezonban sokan a szokásosnál több kockázatot fognak vállalni merész előzésekkel és taktikákkal, amely meglepetésekhez vezet.

Az már biztos, hogy a koronavírus-járvány miatt nemcsak később kezdődik a 2020-as Formula-1-es évad, hanem a tervezettnél kevesebb futamból is fog állni. Bár az F1 vezetése még mindig 15-18 versennyel számol, a szkeptikus vélemények szerint ennél vélhetően kevesebb fordulóval kell beérniük a versenyzőknek a nézőknek.

leclerc-ferrari-barcelona-teszt-1



Viszont nem kizárt, hogy a kevesebb ezúttal több lesz: Charles Leclerc ugyanis úgy véli, a futamok számának csökkenésével ellentétes arányban fog mozogni a pilóták és a csapatok kockázatvállalási hajlandósága (ami érdekes vélemény Esteban Ocon véleményével párhuzamba állítva, a francia szerint ugyanis idén nem férnek bele a kiesések).

„Az egyre kevesebb verseny fényében az emberek több kockázatot akarnak majd vállalni. Szóval lehet, hogy lesznek meglepetések, izgalmas lesz ezt nézni” – idézi a ferraris szavait a Crash.net szakoldal. „Biztos vagyok benne, hogy továbbra is a Mercedes és Lewis lesz a fő esélyes, még akár egy nyolcfutamos bajnokság esetén is, de lehet, hogy mindannyian több rizikót fogunk vállalni a pályán: kockázatos stratégiákkal, kockázatos előzésekkel.”

Leclerc hozzátette: nehéz lesz majd felvenniük a ritmust, amikor végre elindul az évad. „Nehéz lesz újra megtalálni azt a mentális buborékot, amelybe kerülünk az autóba ülés előtt. Ez olyasmi, amit nehéz visszaszerezni, ha hosszúra nyúlik a kihagyás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: