DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo szabadon távozhat a Renault-tól

A csapatnak nincs semmilyen opciója, vagy lehetősége a szerződésben, a kontraktus 2020 végén lejár és kész - ráadásul a szabályok változatlansága sem jött jól a franciáknak.

Ugyan a 2020-as Formula-1-es szezon "még sehol sincs", de az átigazolási piac lassan mozgásba lendül, hiszen muszáj foglalkozni a szerződésekkel, a helyezkedéssel a jövőre nézve - attól, hogy nincsenek futamok, az idő még nem áll meg. A Renault-nál Daniel Ricciardo kontraktusa lejár az idény végén és nagy kérdés, hogy mi lesz vele, hiszen a szabályok végül nem változnak meg 2021-ben, így átrendeződés sem várható.

rica



"Danielnek 2020 végéig szól a szerződése, szóval utána szabadon távozhat. Nincs a kezünkben semmilyen kártya, nincs semmilyen opciónk, mehet" - mondta a Canal+ kérdésére Alain Prost, a Renault tanácsadója. A korábbi négyszeres F1-es világbajnok pilóta szerint az enstone-iaknak nagyon nem jött jól az, hogy elhalasztották a 2021-es szabályváltozásokat, hiszen így még egy évig fognak egy helyben toporogni.

"Természetesen már elkezdtük az egyeztetéseket, ami most normális is. Tételezzük fel, hogy 2021-ben minden visszatér a megszokott kerékvágásba, akkor az év végéig vásárolhatunk. Viszont a szabályok 2021-ben is ugyanezek lesznek, ami azt jelenti, hogy továbbra sem leszünk ideális helyzetben" - mondta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: