DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Hamilton idén még motiváltabb lesz

Erről a Mercedes csapatfőnökét maga a hatszoros világbajnok biztosítja minden telefonbeszélgetésük során. Wolff arról is beszélt, hogy biztosítani akarja Lewis Hamilton hetedik vb-címét.

A tavaly év végi Brazil Nagydíjon valami olyan történt, amire 2013 óta egyszer sem volt példa: Toto Wolff nem utazott el a Formula-1 aktuális versenyhétvégéjére. A Mercedes csapatvezetője érthető módon azt követően döntött így, hogy az istálló megnyerte a konstruktőri, Lewis Hamilton pedig az egyéni világbajnoki címet. Idén azonban ennél hamarabb is távol maradhat a versenyhétvégéktől, hogy egyéb dolgaira koncentráljon. Lewis Hamilton újabb világbajnoki címét viszont így is biztosítani akarja.

 olle-hamilton-portre-ausztralia



„2020-ban a Mercedes csapatfőnökeként dolgozom, még ha máshogy is osztom be az időmet, és nem jelenek meg minden versenyen. Ki akarom venni a részem a munkából, hogy garantáljuk Lewis Hamilton hetedik világbajnoki címét. Szervezetünk egyik erőssége, hogy ha valamelyikünk egy időre félre akar állni, a többiek átveszik a helyét, és haladnak tovább. Ez egy olyan előny, ami csak a Mercedesre jellemző” – magyarázta Wolff, akit újabban az F1-be gyári istállóként visszatérő Aston Martinnal hoztak szóba, igaz ezeket a híreszteléseket cáfolta.

Amíg a száguldó cirkuszban szünetel az élet, Wolff telefonon tartja a kapcsolatot pilótáival. Elmondása szerint a még F1-es mércével is száguldó életet élő Lewis Hamiltont egyáltalán nem érinti rosszul a bezártság, sőt.  „Korábban sokat utazott, de most számára is megállt az élet. Viszont tudja, hogyan használja az idejét pozitívan. Minden eddiginél motiváltabban fog visszatérni, amiről minden beszélgetésünk során biztosít engem” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: