DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Ez totális baromság

A Mercedes vezére szerint még a Daimlernek is van részesedése az Aston Martinból, nem érti, hogy miért gond az, hogy ő is vásárolt. Ez csak egy személyes üzleti befektetés.

Folyamatosan tagadnia kell az Aston Martinnal kapcsolatos pletykákat, de egyelőre rendületlenül el is végzi ezt a feladatot Toto Wolff. A Mercedes vezére remek kapcsolatot ápolt a brit sportautógyárba beszálló Lawrence Stroll-lal, s még az is felmerült, hogy akár elnök-vezérigazgatói szerepkört tölthet be náluk. Nemrég aztán kiderült, hogy 4,77 százalékos részt vásárolt az Astonból, de válasz természetesen erre is van.

"Most nagyon alacsonyan lehetett részvényhez jutni, a termék pedig jó" - mondta minderről Wolff az Osterreich magazinnak. "Ez egy személyes üzleti befektetés egy autógyárba és semmi köze nincs a Formula-1-hez. A koronavírus után ismét rendeződik a helyzet és az emberek újra autókat fognak vásárolni" - indokolta üzleti lépését.

volf_1



Azt is elmondta, hogy a Mercedesnek semmi problémája nincs azzal, hogy ő bevásárolta magát az Astonba - amelynek lesz köze az F1-hez, hiszen jövőre már a Mercedes riválisa lesz a pályán. "Mi fogunk motort szállítani az Aston Martin F1 Teamnek, sőt, az utcai autóikban is Mercedes-motorok vannak. Igazából a Daimlernek is van öt százalékos részesedése az Astonból" - magyarázta. 

A Motorsport-Total találgatása szerint viszont Wolff kapcsolata megromlott a Daimler vezetőségével és valóban kiutat, alternatívát keres magának a Mercedesen kívül, azért viselkedik mostanában megkérdőjelezhetően. Arra viszont, hogy esetleg ő és Lewis Hamilton is az Astonhoz igazolhat a Mercedestől, így reagált az osztrák: "Csak egy olyan rövid választ adhatok, amilyet Niki Lauda szokott: Ez totális baromság!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: