DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Csak néztem őt és a vörös overallját

Az Instagramra feltöltött fotója után egy interjúban emlékezett vissza a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacherrel való első találkozására a Ferrari monacói pilótája.

Charles Leclerc már korábban is elmondta, hogy mint a legtöbb gyereknek, számára is Michael Schumacher volt a ferraris hős fiatalon. Nemrég aztán egy fotót is megosztott a monacói az Instagramon, amelyen az látható, ahogy a Paul Ricard versenypályán találkozott a hétszeres világbajnokkal, aki épp az F1-es pályán tesztelt, míg ő társaival a gokartpályán. „Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ugyanannál a csapatnál fogok vezetni” – írta a kép mellé Leclerc.

leclerc-schumacher-instagram



A Formula1.com aztán interjút készített az eddig két futamot nyerő és tavaly kapásból a csapattárs Sebastian Vettel előtt végző fiatal pilótával, aki azt a bizonyos találkozást is felidézte Schumacherrel:

„Nagyon-nagyon le voltam nyűgözve, erre emlékszem a leginkább. Nehéz megmondani, pontosan miről is beszélgettünk, mert csak arra emlékszem, hogy bámultam őt és a vörös overallját, és mint egy normális gyerek, Michaelt figyeltem abban az időben. Nagyon különleges volt. Emlékszem, hogy a paddockba menet volt lehetőségünk látni őt. Az egész rendkívül izgalmas volt. Tesztnapunk volt a gokartpályán. Megkértem, hogy írja alá az overallomat, aztán mennie kellett a mérnökeihez. Nagyon kedves volt, szerencsénk volt a paddockban, senki nem volt ott. Szakított egy kis időt arra, hogy beszélgessen velünk. Nagyon jó volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: