DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A legfontosabb, amit Leclerc első ferraris szezonjában megtanult

Az olaszok ifjú pilótája önkritikusan bevallotta, gyakran volt a múltban türelmetlen, mégsem változtatna hibáin, amiket már elkövetett. Gyerekkori hőséről, Schumacherről is beszélt.

Charles Leclerc mindössze 22 évesen elmondhatja magáról, hogy már futamokat nyert a Ferrari színeiben, és a Formula-1 legjobb pilótái között tartják számon. Pedig ő maga néha még mindig alig hiszi el, hogy a legendás istálló versenyzője – ez is kiderült a Ferrari közösségi csatornáján közzétett rajongói kérdezz-felelekből. Egy másik kérdés arra vonatkozott, mi volt a legfontosabb, amit az első vörösben töltött szezon folyamán megtanult.

„A türelem volt az. A türelem nagyon fontos tulajdonság, nálam pedig régebben néha kissé hiányzott. A Ferrarinál azonban megtanultam, hogy muszáj rendelkezni vele. Nem érhetsz el mindent azon nyomban, néha türelmesnek kell lenned, hogy tanulhass a legjobbaktól, akik közé Seb és a csapat tartozik. Időre van szükség ahhoz is, hogy beilleszkedjünk. Néha kicsit várni kell, én viszont türelmetlen voltam előtte” – beszélt arról Leclerc, milyen téren fejlődött a Ferrarinál.



Utólag viszont nem változtatna hibáin – egy másik kérdés kapcsán elmondta, minden baklövés tanulság volt számára: „Végső soron nem. Mert bár biztos, hogy követtem el hibákat karrierem folyamán, mégis ezek által lettem a versenyző, aki most vagyok. Tanultam a hibákból, ezért nem változtatnék semmin, mert ezek is formáltak a személyemen.”

Egy további kérdező saját kedvenceihez, Gilles Villeneuve-höz és Jean Alesihez hasonlította Leclerc-t, aki a rajongó szerint hozzájuk hasonlóan a Ferrari vezetésére született. Arra volt kíváncsi, gyerekkorában Leclerc kit csodált leginkább az istálló ikonikus versenyzői közül.

„A ferraris hős számomra, mint sok más embernek is, Michael (Schumacher) volt. Még nagyon fiatal voltam, mikor a győzelmeit szerezte, de nagy hatást gyakorolt rám. De a Formula-1-ben, különösen a Ferrarinál természetesen Michael volt az, akit szemmel tartottam” – válaszolt Leclerc, aki alig hároméves volt, mikor Schumacher első vb-címét szerezte a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: